Startdatum cursus

Engels 1e jaar

Engels 2e jaar

Engels 3e jaar

Engels gevorderden (vanaf 4e jaar)

Lessen zullen circa eind september starten en worden op dinsdag en/of woensdagavond gegeven tussen 19.00 - 22.15 uur.

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 200,00

10 of meer cursisten = 22 lessen

8 of 9 cursisten = 18 lessen

Welcome!

Engels is al jaren een vertrouwde taal bij de Volksuniversiteit Nijkerk. Voor het cursusjaar 2017-2018 bieden wij drie niveaus aan.

Engels 1e jaar

Ook al staat het plezier centraal bij het leren van een taal, toch wordt er verwacht dat u minimaal een uur per week besteedt aan het leren van woordjes, het maken van oefeningen en het voorbereiden van opdrachten. Met deze investering in tijd zult u merken dat u de taal steeds beter begrijpt en beheerst.

We gebruiken Fairway I van uitgeverij Intertaal (ong. €25 per boek ). Fairway 1 is een tekst- en werkboek dat gebundeld is in 1 uitgave. Praktisch en overzichtelijk!

Engels 2e jaar

Het tweede jaar Engels is geschikt voor mensen die al enige kennis van het Engels bezitten. We gebruiken ook tijdens deze cursus de uitgave Fairway I van uitgeverij Intertaal (ong. €25 per boek ). Het cursusboek wordt aangeschaft via de docent. Heeft u het afgelopen cursusseizoen Engels 1e jaar reeds gevolgd bij ons, dan hoeft u voor de cursus Engels 2e jaar dus geen lesmethode meer aan te schaffen!

Engels 3e jaar

De cursus Engels 3e jaar is geschikt voor mensen die al een goede basiskennis van het Engels bezitten. We gebruiken Fairway II van uitgeverij Intertaal (ong. €25 per boek ).

Tenslotte: wat is er leuker dan de geleerde taal te gebruiken in Engeland. Daarom willen de docenten, bij voldoende belangstelling, een reis naar Engeland organiseren. Dit zou bijvoorbeeld een lang weekend kunnen zijn in na- of voorjaar. Meer hierover hoort u aan het begin van de cursus van uw docent.

Uw cursusmateriaal voor Engels dient u zelf te bestellen.

Wacht u s.v.p. met bestellen van uw cursusmateriaal tot u zeker weet dat uw cursus doorgang zal hebben. Hieronder een overzicht met een indicatie van de kosten van het cursusmateriaal. U kunt uw cursusmateriaal o.a. bestellen bij Intertaal.

Boek

1e & 2e jaar

Fairway I

Gevorderden (>3e jaar)

Fairway II

Uw Docent: Tonnis de Jonge

Mijn naam is Tonnis de Jonge en ik ben bevoegd Docent Engels 2e graads. Tevens bezit ik een 3e graads lesbevoegdheid voor Duits. Destijds werd je geacht 2 talen te kiezen voor de HBO Lerarenopleiding in Nijmegen. Ik ben naast mijn werk als zelfstandig grafisch vormgever op zoek naar nieuwe uitdagingen en nog meer interactie met mensen. Bij de VUN krijg ik door het lesgeven van Engels aan volwassenen, de kans om invulling te geven aan een nieuwe uitdaging.

Ik wil dat mijn beginnende en gevorderde cursisten op een leuke maar toch leerzame manier kennismaken met de taal Engels. Het hoofddoel daarbij is dat de cursisten zelfvertrouwen ontwikkelen om het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. De rode draad blijft de gebruikte methode en de Engelse grammatica, maar ik wil het geheel "doorspekken" met leuke videofilmpjes en opdrachten buiten de methode om.

Leren moet leuk zijn! Uit reacties van de cursisten denk ik dat ik er voldoende in slaag om de lessen levendig te houden. Niet voor niets heeft de Volksuniversiteit Nijkerk haar logo en afkorting veranderd in VUN! Ik sluit mij bij die visie dan ook van harte aan!

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten