Blockchain

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Een paar keer per jaar versturen wij onze nieuwbrief met daarin nieuws over ons cursus aanbod.

Informatie

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Blockchain

Cursusdata en tijden

woensdag 21 februari 2018

19.30 - 21.30 uur

 

Locatie

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

 

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 16,00

 

Minimaal aantal deelnemers: 8

 

Blockchain

De gastsprekers van Fountainheads houden van het huidige tijdperk en bestuderen continu de bewegingen die gaande zijn. Er zijn zoveel nieuwe mogelijkheden en door anders te kijken zie je zoveel meer. Wij staan te popelen om je uit te dagen om jouw reis naar ‘het grote onbekende’ van de toekomst te starten. De urgentie wordt steeds groter om te leren vanuit de toekomst.

 

Leer anders naar je toekomst kijken met Jan-Henk Bouman van Fountainheads: Trendverkenner - Innovatieversneller - Inspirerende spreker.

 

Wat is een Blockchain?

Een blockchain (soms in het Nederlands vertaald als blokketen) is een gedistribueerde database die een gestaag groeiende lijst bijhoudt van data-items die gehard zijn tegen manipulatie en vervalsing. Zelfs de beheerder van nodes kan deze gegevens niet vervalsen. Dit komt door het gedistribueerde systeem. Binnen dit systeem vindt er gegevensuitwisseling en verificatie tussen de nodes plaats. Dit gebeurt door middel van een consensus. Met een blockchain kan ervoor worden gezorgd dat een derde partij niet nodig is om de betrouwbaarheid van een transactie te waarborgen.

 

Lezing: Verkenning van de impact van Decentralisatie, Open Source & Blockchain Technologie op de samenleving en economie

 

  • Presentatie van 60 minuten
  • Inspirerende Dialoog 60 minuten

 

Het is een combinatie van nieuwe inzichten verwerven op deze onderwerpen en daar de dialoog met elkaar over aan gaan. In de presentatie wordt de huidige status van deze ontwikkelingen en wat komen gaat behandeld. Na de presentatie gaan we met elkaar duiding zoeken op deze onderwerpen. Het is geen expert-sessie maar toegankelijk voor iedereen die meer wil weten van deze onderwerpen en daar met de trendverkenner van Fountainheads in dialoog over te gaan.

 

Cursusmateriaal

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal nodig.

 

 

Cursus

Cursusmateriaal

ISBN

Indicatieprijs

Blockchain

n.v.t.

n.v.t.

gratis

Uw gastspreker

Jan-Henk Bouman - Fountainheads

 

Jan-Henk Bouman is ondernemer, trendverkenner en innovatieversneller. Oprichter van Fountainheads en Permanent Beta.

 

Hij bestudeert de wereld om ons heen die momenteel zo snel verandert. Zijn verkregen inzichten vertaalt hij naar presentaties waarmee hij ondernemende mensen uitdaagt hun eigen toekomst positief te veranderen door ook de eigen trendverkenner te worden.