De Romantiek in het Noorden

Kunstlezing: De Romantiek in het Noorden

Startdatum cursus

dinsdag 20 maart 2018

tijd: 20.00 - 22.00 uur

Locatie

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

 

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 16,00

 

Minimaal aantal deelnemers: 8

 

De Romantiek in het Noorden

 

Groninger Museum: ‘De Romantiek in het Noorden, van Friedrich tot Turner’ van 9 december 2017 t/m 10 mei 2018.

Vanaf december 2017 presenteert het Groninger Museum ‘De Romantiek in het Noorden, van Friedrich tot Turner’, het eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Met deze grote tentoonstelling zet het Groninger Museum de succesvolle programmering van 19de-eeuwse thema’s door.

 

‘De Romantiek in het Noorden’ is de eerste grensoverschrijdende overzichtstentoonstelling van landschapschilderkunst uit Noord-Europa. De tentoonstelling toont werken uit Nederland, Duitsland, Scandinavië en Groot-Brittannië, van J.M.W. Turner tot Caspar David Friedrich. Thema’s als reizen, de kracht van de natuur en het spirituele staan centraal.

 

De lezing is een goede voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling, maar uiteraard ook boeiend om meer te horen en te zien over de schilderkunst uit Noord-Europa.

Cursusmateriaal

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal van toepassing.

 

Lezing

Boek

ISBN

Indicatieprijs

De Romantiek in het Noorden

n.v.t.

 

n.v.t.

Uw Spreker

Brechtje de Boer

 

Mijn naam is Brechtje de Boer. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht.

 

Tijdens mijn masterstudie heb ik mij gespecialiseerd in Moderne en Hedendaagse kunst. Daarvoor heb ik stage gelopen bij het Museum voor Moderne Kunst te Arnhem, waar ik onderzoek heb gedaan naar de Nederlandse figuratieve kunst na 1945.

 

Momenteel ontwikkel en verzorg ik cursussen Moderne Kunst. Daarnaast geef ik rondleidingen in diverse musea, waaronder het Stedelijk Museum te Amsterdam.

 

Eerder heb ik als leerkracht voor de klas gestaan. Het overbrengen van kennis vind ik boeiend. Ik zet kunstwerken in een context, zodat u anders naar de werken gaat kijken. Mijn passie voor kunst, en zeker Moderne en Hedendaagse kunst, wil ik met u delen.

 

In mijn vrije tijd beoefen ik de beeldhouw– en schilderkunst. Daardoor kan ik uit eigen ervaring spreken over technieken die gebruikt worden bij het maken van kunstwerken.

Informatie

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Een paar keer per jaar versturen wij onze nieuwbrief met daarin nieuws over ons cursus aanbod.