Eerste hulp aan kleine kinderen

Eerste Hulp aan kleine kinderen

Startdatum cursus

Zaterdag 09.00 - 13.00 uur

Lesochtenden

Zaterdag 10 maart 2018

Zaterdag 17 maart 2018

De Bundel

Havenstraat 5a

3861 VS Nijkerk

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 85,00

inclusief materiaalkosten!

Minimaal aantal cursisten = 8

Maximaal aantal cursisten = 16

EHBO aan kleine kinderen

Vorig jaar was de cursus EHBO aan kleine kinderen een groot succes! Daarom bieden we ook dit jaar in samenwerking met de EHBO- vereniging Nijkerk deze cursus aan.

Een must voor ouders van kinderen tot 16 jaar en voor opa’s en oma’s. Maar ook voor medewerkers van kinderopvang, gastouders, overblijf-ouders en leraren is deze cursus een aanrader.

Wat gaat o.a. leren tijdens deze cursus?

In deze cursus leert u het verantwoord verlenen van Eerste Hulp aan kinderen.

U leert het beoordelen van bewusteloosheid en ademhaling. Ook wat te doen bij verslikking, hoe kinderen te reanimeren en het gebruik van een AED wordt geoefend.

Daarnaast worden diverse letsels en ziekten besproken met gevolgen voor ademhaling en bewustzijn.

Vergoeding via de zorgverzekeraar?

Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus of een gedeelte daarvan. Het is zeker aan te raden om dat na te gaan bij uw zorgverzekeraar. Uiteraard kunt u van ons zo nodig een kwitantie krijgen om uw cursusgeld te declareren.

Inbegrepen zijn de kosten van het lesmateriaal, wat nadien een nuttig naslagwerk is en een door het Oranje Kruis verstrekt certificaat.

Uw cursus materiaal ontvangt u van de docent op de eerste bijeenkomst.

Het lesmateriaal bestaat uit o.a. een nuttig naslagwerk. Ook ontvang u een door het Oranje Kruis verstrekt certificaat.

Boek

EHBO aan kinderen

Naslagwerk

inclusief cursusprijs

Uw docent

Egbert Oosterhof

Het is leuk om voor het samenwerkingsverband Volksuniversiteit Nijkerk en EHBO Vereniging Nijkerk les te geven. In de EHBO cursussen kun je aan cursisten meegeven wat te doen en juist niet te doen bij ongelukken.

Natuurlijk is het goed om te leren wat je moet doen in levensbedreigende situaties zoals bij een reanimatie maar het is ook van groot belang om de juiste dingen te doen en een helpende hand te kunnen bieden bij minder ernstige situaties.

En ook al lijkt het in eerste instantie minder ernstig toch zijn er situaties denkbaar waarbij herkenning en tijdig handelen zeer belangrijk zijn zoals bijvoorbeeld bij de eerste tekenen van een CVA (hersenbloeding en -infarct).

Als chauffeur op de ambulance kom ik regelmatig tegen dat een goed opgeleide EHBO-er een belangrijke rol kan spelen. Een EHBO- of reanimatiecursus is een doe-cursus. Zeker is er een gedeelte theorie maar het gaat vooral om het oefenen. Op die wijze kun je dan in de praktijk vooral handelend optreden.

Er is een mooi EHBO-boek en bij de cursus hoort niet veel huiswerk . Gewoon (nog eens) doorlezen wat er behandeld is en na het behalen van het diploma als 'naslagwerk' te gebruiken.

Ilse Ypma

Mijn naam is Ilse Ypma.

25 jaar geleden heb ik zelf deelgenomen aan een cursus EHBO, omdat ik wil kunnen helpen als iemand onwel wordt of een ongeluk(je) krijgt. Ik ben lid geworden van de EHBO-vereniging Nijkerk waar ik de herhalingslessen ben blijven volgen.

Uiteindelijk ben ik de opleiding tot kader-instructeur gaan volgen. Ik ben bevoegd instructeur EHBO, reanimatie + AED, kinder-EHBO en kinderreanimatie.

Naast mijn werk binnen de hulpverlening geef ik nu lessen bij de EHBO-vereniging. Met enthousiasme leer ik de cursisten de vaardigheden, zodat zij kunnen handelen als zich een situatie voordoet waarin eerste hulp verleend moet worden.

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten