Duits

Duits

Startdatum cursus

Woensdag 10 oktober 2018

 


Duits 1e jaar   19.30 - 21.00 uur


Let op gewijzigde startdatum!


Locatie

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Cursusprijs  & Inschrijven

Cursusprijs  € 200,00


10 of meer cursisten = 22 lessen

8  of 9 cursisten = 18 lessen


Nu inschrijven ? Klik hier!

Willkommen!

Duits is een vast onderdeel van ons  aanbod taalcursussen. In september 2018  starten we weer met een cursus Duits.


 Duits 1e jaar

De beginnende cursist mag van de cursus verwachten dat het zelfvertrouwen om Duits te spreken, lezen en schrijven wordt versterkt en dat er tijdens de lessen een ontspannen sfeer is. Er zal natuurlijk aandacht besteed worden aan de grammatica, omdat dat nu eenmaal noodzakelijk is voor het correct spreken in het Duits. Verder zal er nóg meer aandacht besteed gaan worden aan de spreekvaardigheid in het Duits.


Uit de afgelopen cursusseizoenen is gebleken dat daar behoefte aan is. Na afloop van de cursus kan de cursist zich behoorlijk redden met de Duitse taal tijdens een verblijf in een land waar Duits gesproken wordt.


Zonder eigen studie-inbreng in de vorm van huiswerkopdrachten zal er geen maximaal rendement uit de cursus gehaald kunnen worden. De verwachting is dat de gemiddelde studiebelasting per les 1,5  tot 2 uur zal bedragen.


Er wordt gewerkt met de methode "Deutsch A1, Bitte!?". Deze methode bestaat uit een cursusboeken  en werkboek in één. Vergeet u niet z.s.m. de boeken te bestellen zodra u een bevestiging krijgt dat de cursus doorgaat!


Wilt u bijvoorbeeld weten wat een  mooie Duitse vertaling is van het woord "lollie", wilt u meer zelfvertrouwen ontwikkelen om  u in het Duits goed verstaanbaar te maken of wilt u gewoon eens aan de Duitse taal "ruiken"?   Schrijf u dan nu in voor deze uitgebreide taalcursus want het aantal deelnemers is  beperkt!

Cursusmateriaal

Uw cursusmateriaal dient u zelf te bestellen.


Wacht u s.v.p. met bestellen van uw cursusmateriaal tot u zeker weet dat uw cursus doorgang zal hebben. Hieronder een overzicht met een indicatie van de kosten van het cursusmateriaal.

Deutsche A1, Bitte!? is te verkrijgen via Scholar

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

1e jaar

Deutsch A1 Bitte!?

978.90.7797.7002

€ 31,00

Uw docent

1e jaars duits : Wim Jagt


Mijn naam is Wim Jagt. Ik ben bevoegd docent Engels en Duits 2e graads.

De opleiding heb ik aan de Nijmeegse Hogeschool Interstudie gevolgd. Na de Lerarenopleiding heb ik in het voortgezet onderwijs gewerkt; daarnaast  heb ik in de avonduren Engels en Duits  gedoceerd aan volwassenen en ondersteunende lessen verzorgd bij particulieren.


 

Tegenwoordig ben ik als docent werkzaam in het – toeristisch – beroepsonderwijs.  De moderne vreemde talen spelen daarbij een relevante rol ; de Duitse ‘Sprache’  is voor Nederlanders een

belangrijke taal. Denkt u maar aan de vele Nederlandse toeristen die naar Duitsland met vakantie gaan en aan de talloze Duitse vakantiegangers (met hun €uro’s) die ons land bezoeken!


Bij de VUN krijgt u de mogelijkheid de Duitse taal op diverse vaardigheden te beleven;  ik denk daarbij aan lezen en luisteren, maar ook  op mondeling gebied kunt u zich straks in een conversatie

in grote lijnen verstaanbaar maken; hoe mooi is dat? Uiteraard komt de grammatica aan bod, maar hier wordt niet specifiek de nadruk op gelegd. Het verwerven van de woordenschat is bij welke taal

dan ook van groot belang, want de algemene boodschap moet immers overkomen.


De slogan “Leren is VUN” zullen we samen waarmaken ! Bis bald.

Informatie

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Een paar keer per jaar  versturen wij onze nieuwbrief met daarin  nieuws over ons cursus aanbod.