Taalcursussen

Taalcursussen

Het hart van de Volksuniversiteit!

Al van oudsher vormen de taalcursussen het hart van de Volksuniversiteiten zo ook bij de Volksuniversiteit Nijkerk.

 

Sommige cursisten komen al jaren bij ons en hierdoor kunnen wij naast cursussen voor beginners ook gevorderde cursisten een uitgebreid aanbod bieden. De meeste van onze docenten zijn ervaren leerkrachten en veel van hen zijn ook Native Speaker. Hierdoor leert u niet alleen de taal maar ook heel veel van de gebruiken en soms typische uitdrukkingen die elke taal kent.

 

Wat mag u verwachten?

Tijdens onze taalcursussen leert u de taal lezen, spreken en schrijven. Plezier in het leren staat altijd voorop, maar u dient wel rekening te houden met huiswerk van minimaal 1 tot 2 uur in de week. Een andere taal eigen maken vereist nu eenmaal oefening.

 

Belangrijk om te weten: het startniveau van uw cursus!!!!

De Volksuniversiteit Nijkerk biedt onderwijs aan volwassenen die voor hun eigen ontwikkeling een (nieuwe) taal willen leren spreken. Dit kan om verschillende redenen zijn: werk, vakantie, uit interesse, etc.

 

Als u bij ons start met het 1e jaar van een taalcursus is de kans aanwezig - zeker bij talen als Engels, Duits en Frans - dat het startniveau van uw mede-cursisten uiteen loopt. Als cursist kiest u zelf op welk niveau u zich aanmeldt.

 

Er kunnen cursisten zijn die niet of nauwelijks met de taal te maken hebben gehad, cursisten die in het (verre) verleden op de middelbare school met deze taal in aanraking zijn geweest of cursisten die al jaren naar een land op vakantie gaan en de taal beter willen leren spreken/lezen maar hier nog geen onderwijs in hebben gehad.

 

Onze docenten doen hun best om de cursus voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht vooropleiding of kennis van een taal, maar dat kan een hele uitdaging voor hen zijn! Om onze taalgroepen -qua startniveau van de cursisten - beter op elkaar af te stemmen vragen wij u om bij uw inschrijving aan te geven wat uw ervaring is met de taal die u wilt gaan leren. Dit is zowel belangrijk bij het 1e jaar als bij het instromen in een hoger leerjaar.

 

Twijfelt u over uw startniveau?

Stuur dan een e-mail naar de betreffende coördinator, zij kunnen u dan in contact brengen met onze docenten om te kijken welke niveau het beste bij u past. Of nog beter: kom langs op onze informatieavond 6 september 2018 want hier kunt u persoonlijk onze docenten ontmoeten en samen met hen uw startniveau bepalen.

 

Wanneer hoort u of de cursus waarvoor u zich heeft aangemeld doorgaat?

Circa 7 tot 5 werkdagen voor aanvang van de cursussen ontvangt u van onze cursuscoördinatoren per e-mail een bericht over de doorgang van uw cursus. Wij adviseren u dan ook uw boeken pas te bestellen op het moment dat u zeker bent van de doorgang van uw cursus.

 

Voor al onze taalcursussen geldt:

Cursusduur

22 lessen bij 10 deelnmers of meer

 

18 lessen bij 8 of 9 deelnemers

Lesduur

90 minuten per les

Kosten

€ 200 per deelnemer voor 22 of 18 lessen

Leslocatie

Corlaer College te Nijkerk (entree via achter ingang VMBO gebouw, via de Vlinderlaan)

Taalcursussen 2018/2019

 

In 2018/2019 bieden wij u de keuze uit 5 vreemde talen op diverse niveau's:

 

Noord Europese Talen

 

Zuid Europese Talen

 

Cursuscoördinator voor deze cursussen is mevrouw Coby de Witte (e-mail)

 

Nederlands (voor anderstaligen)

Af en toe krijgen wij de vraag of wij ook Nederlands voor anderstaligen of Nederlands voor laaggeletterden aanbieden.

 

Een aantal jaar geleden hebben wij een cursus Nederlands voor Anderstaligen op ons programma gehad. Gezien de geringe inschrijvingen de laatste paar jaar, hebben wij besloten deze cursus alleen nog op aanvraag aan voor groepen vanaf 8 personen en maximaal 16 personen aan te bieden.

 

Ook kunnen wij cursussen voor laaggeletterden (iets wat we in het verleden ook al eerder hebben gedaan) of een opfris cursus Nederlands verzorgen. Hiervoor geldt ook dat wij dit alleen op aanvraag doen en vanaf een groep bestaande uit minimaal 8 personen en maximaal 16 personen.

 

Meer informatie hierover kunt u verkrijgen via ons secretariaat of bij het Taalhuis in de Bibliotheek Nijkerk.

 

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van de informatie bij de cursusomschrijving nog vragen over één van onze taalcursussen neemt u dan (bij voorkeur) per e-mail contact op met mevrouw Coby de Witte (e-mail)

cursuscoördinator talen.

 

Heeft u andere vragen kijk dan op de contact pagina op deze site voor het juiste mailadres.

Informatie

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Een paar keer per jaar versturen wij onze nieuwbrief met daarin nieuws over ons cursus aanbod.