Eerste Hulp aan kleine kinderen

EHBO: Eerste hulp aan kleine kinderen

Wanneer?

Datum

verplaatsen of annuleren is nog niet bekend.


Tijd

09.00 - 12.30 uur

Waar?


De Bundel

Havenstraat 5a

3861 VS Nijkerk

Kosten?


Prijs € 85,00 p.p.

Start: bij bereiken minimaal aantal deelnemers


Minimaal aantal deelnemers: 8

Maximaal aantal deelnemers: 16

Vorig jaar was de cursus EHBO aan kleine kinderen een groot succes! Daarom bieden we ook dit jaar in samenwerking met de EHBO- vereniging Nijkerk deze cursus aan.

 

Een must voor ouders van kinderen tot 16 jaar en voor opa’s en oma’s. Maar ook voor medewerkers van kinderopvang, gastouders, overblijf-ouders en leraren is deze cursus een aanrader.

 

Wat gaat o.a. leren tijdens deze cursus?


In deze cursus leer je het verantwoord verlenen van Eerste Hulp aan kinderen.  Je leert het beoordelen van bewusteloosheid en ademhaling. Ook wat te doen bij verslikking, hoe kinderen te reanimeren en het gebruik van een AED wordt geoefend. Daarnaast worden diverse letsels en ziekten besproken met gevolgen voor ademhaling en bewustzijn.


 Vergoeding via de zorgverzekeraar?

Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus of een gedeelte daarvan. Het is zeker aan te raden om dat na te gaan bij jouw zorgverzekeraar. Uiteraard kun je van de EHBO Vereniging zo nodig een kwitantie krijgen om uw cursusgeld te declareren.


Inbegrepen zijn de kosten van het lesmateriaal, wat nadien een nuttig naslagwerk is en een door het Oranje Kruis verstrekt certificaat.

Het lesmateriaal bestaat uit o.a. een nuttig naslagwerk. Ook ontvang u een door het Oranje Kruis verstrekt certificaat.

Docente: Ilse Ypma

25 jaar geleden heb ik zelf deelgenomen aan een cursus EHBO, omdat ik wil kunnen helpen als iemand onwel wordt of een ongeluk(je) krijgt. Ik ben lid geworden van de EHBO-vereniging Nijkerk waar ik de herhalingslessen ben blijven volgen.


Uiteindelijk ben ik de opleiding tot kader-instructeur gaan volgen. Ik ben bevoegd instructeur EHBO, reanimatie + AED, kinder-EHBO en kinderreanimatie.


Naast mijn werk binnen de hulpverlening geef ik nu lessen bij de EHBO-vereniging. Met enthousiasme leer ik de cursisten de vaardigheden, zodat zij kunnen handelen als zich een situatie voordoet waarin eerste hulp verleend moet worden.

Postadres:

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109


© Volksuniversiteit Nijkerk 2019

VOLKSUNIVERSITEIT NIJKERK


De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.


Bij de VUN staat het plezier in het leren en jezelf ontwikkelen voorop. Onze cursussen en lezingen worden in een ontspannen sfeer gegeven.


CONTACT


Vragen over onze cursussen of lezingen?


Taalcursussen: Coby de Witte

Korte Cursussen: Vacant

Lezingen & Specials: Yvonne Loman


Voor overige zaken kunt u contact opnemen met onze secretaris: Annie Lausberg


Telefoon: 06 - 22 37 21 19


Wij zijn allen vrijwillgers, het kan daardoor voorkomen dat de telefoon/mail niet direct of per omgaande beantwoord kan worden. Wij rekenen op jullie begrip!

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?


Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een e-mail met een link om de aanmelding te bevestigen.