De kunst van het filmen

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Minimaal aantal deelnemers: 8

Het maken van leuke en interessante filmpjes, is geweldig om te doen. Het schieten van mooie beelden, het knippen, monteren en de keuze van de muziek is daarbij heel belangrijk.

Je hebt geen ervaring nodig in het filmen of maken / monteren van filmpjes.  Tijdens de lessen gaan Ed Keijzer en Ton Schouten je de fijne kneepjes van het filmen en monteren leren. Na de cursus kun je leuke en kwalitatief goede filmpjes maken voor je eigen bedrijf, je vereniging of gewoon van je (klein)kinderen of welk onderwerp jouw interesse heeft.

Wat ga je tijdens deze cursus leren:

Les 1
Voorbereiding:  Hoe maak je een draaiboek/ planning? Introductie, apparatuur, hoe organiseer je een opname?

Les 2
Waar moet je op letten als je filmt?

Les 3

Beeld, licht, geluid en de invloed van muziek

Les 4

Praktijk: Opname en verwerking

Les 5 & 6

Montage. Welke software is er. Uitleg software. Oefeningen met software. Exporteren videobeelden.

Les 7 & 8
Filmopdracht in groepjes, monteren en bespreken eindwerkstuk.

Wil je deze cursus gratis volgen?

De A1 mediagroep zoekt cameramensen om items te filmen voor hun programma’s. Als jij het leuk vindt om na deze cursus een dagdeel per week als vrijwilliger bij A1 media aan de slag te gaan dan is voor jou de cursus helemaal gratis Hier zitten natuurlijk wel enkele voorwaarden aan. Wil je meer weten over deze optie? Stuur dan een e-mail  naar Jacqueline de Jong, Cultuurmakelaar Nijkerk,

Bij deze cursus neem je zelf je eigen cursusmateriaal mee, zie hieronder welke materialen je nodig hebt.

In het lokaal zijn pc's met software aanwezig welke tijdens les 5 t/m 8 gebruikt gaat worden.

Boek

De kunst van het filmen

(Video) Camera of mobiele telefoon met (usb) kabel om deze aan te sluiten op de pc

n.v.t.

Docent: Ed Keijzer

Mijn naam is Ed Keijzer en ik houd me sinds 40 jaar actief bezig met videoregistratie en -verwerking. In eerste instantie begon dit hobbymatig, maar in 1990 heb ik een eigen bedrijf opgericht. Van huwelijksreportage tot bedrijfspresentatie en van instructievideo tot meercameraregistratie; ik ga veel uitdagingen aan en doe dit samen met diverse collega’s. Wat is er nog mooier dan om mensen, die het vak ook willen leren, de belangrijkste kneepjes bij te brengen? Precies, heel weinig ;)

Ik doe dit dan ook met plezier, samen met één van mijn collega’s en tevens goede vriend Ton Schouten. Ton en ik hebben er inmiddels al vele producties opzitten. Samen kijken we altijd naar de beste manier om het object van interesse zo goed mogelijk in beeld te brengen!

Schrijf u in en doe mee om “De Kunst van het filmen” onder de knie te krijgen.

Docent: Ton Schouten

Ik ben Ton Schouten en al van jongs af aan geboeid door fotografie en film. Bij de fotoclub waar ik lid van was leerde ik anders naar mijn omgeving en naar dingen te kijken.

Lag het accent eerst op fotografie later verschoof dat naar film en video. Van het maken van enkele amateur speelfilms leerde ik erg veel en het was de aanzet om met video bezig te gaan. Door mijn contact met Ed Keijzer die bedrijfsmatig videoproducties maakt leerde ik in de praktijk videoregistraties te maken en te monteren.

In de loop van de jaren hebben we talloze producties gemaakt en we vinden het prachtig om onze kennis en ervaring over te dragen.