De Bizarre wereld van de Natuurkunde

De bizarre wereld van de Natuurkunde

Dinsdag 10 maart 2020

Dinsdag 17 maart 2020

Lestijden

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Minimaal aantal deelnemers: 8

In twee avonden ontdek je de hoe de wereld nu eigenlijk werkt en welke grote vragen er nog zijn. De huidige stand van de natuurkunde wordt op een begrijpelijke manier belicht vanuit twee perspectieven:

Avond 1 - 10 maart 2020

De wereld van het kleine - Hoe is alle materie opgebouwd? Elementaire deeltjes, de drie krachten, quarks.

Avond 2 - 17 maart 2020

De wereld van het grote - Hoe werken dingen op grote schaal? Het heelal, zwaartekracht, relativiteitstheorie, evolutie van sterren. Welke problemen hebben we nu nog? Welke ideeën/theorieën zijn er om ze op te lossen?

Het cursusmateriaal ontvangt en betaalt u rechtstreeks aan de docent(e)

Boek

De bizarre wereld van de natuurkunde

Het boek van het alles

via docent (gepast betalen)

Docent: Bart Bozon

Al van jongs af aan is Bart Bozon (M.Sc.) bezig met natuurkunde, proefjes doen en vooral heel veel vragen stellen.

Tijdens zijn studie natuurkunde aan de TU-Delft heeft hij die fascinatie nog meer kunnen uitbouwen.

Geïnspireerd door de vragen van zijn dochter Roos heeft hij “Het boek van het alles” geschreven. Het boek behandelt alle huidige natuurkunde op een begrijpelijke manier.

Bart Bozon is sinds 2011 docent elektrotechniek op de Hogeschool Utrecht en geeft daar o.a. de cursus “Advanced Physics”.

Hij heeft op youtube een uitgebreid kanaal waar hij uiteenlopende technische onderwerpen behandelt.

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109