Positief omgaan met stress

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Minimaal aantal deelnemers: 8

Veel last van spanning en stress?
Stress kent vele vormen. Of je nu onder zeer hoge druk staat of misschien in mindere mate stress ervaart, stress kan je dagelijks leven in de weg staan.

Ervaar de kracht van positieve psychologie en leer in deze cursus op een positieve en gezonde manier omgaan met stress, sneller relativeren en minder piekeren. Je leert of je gevaar loopt op overspannenheid of burn-out, je leert technieken om stress beter te hanteren, je leert anders te denken en anders te voelen om effectiever te reageren op mensen en situaties. En je ervaart ruimte en ziet mogelijkheden in plaats van belemmeringen.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze bijeenkomsten zijn:
• Bijeenkomst 1 - omgaan met stress: wat is stress en hoe gaat je daarmee om?
• Bijeenkomst 2 - minder piekeren: wat doen je gedachten met je stemming?
• Bijeenkomst 3 - opkomen voor jezelf: kennis en oefeningen om voor jezelf op te komen met respect voor de ander.
• Bijeenkomst 4 - lekker ontspannen en positief leven: we bespreken en oefenen alle oefeningen uit de cursus nog eens, zodat u ze straks zelf ook goed kunt inzetten.

Het cursusmateriaal ontvangt en betaalt u rechtstreeks aan de docent(e)

Boek

Positief omgaan met stress

n.v.t.

Docente: Esther Oosterling

Ik ben Esther Oosterling, levenslooppsycholoog & coach en ik heb  een eigen praktijk in Amersfoort-Vathorst.

Mijn levensmotto is: 'You live & You learn.' Dat sluit helemaal aan bij mijn werk als levenslooppsycholoog & coach. We leren met vallen (tegenslag) en opstaan (successen).

Ik werk met de kracht van positieve psychologie. Ik geloof erin dat als je vanuit een ander perspectief naar je situatie kijkt, als je je mindset verandert, als je denkt in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden, dat je daarmee je leven verandert.

Elke maand maak ik het mini magazine ‘Positieve Psychologie Post’ waarin één thema centraal staat. Wil je al meer weten over dit onderwerp, neem dan alvast een kijkje op mijn website waar je het mini magazine kunt lezen.

VUN |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109