De zin en onzin van beleggen (beginnerscursus)

De zin en onzin van beleggen (beginnerscursus)

Wanneer?

Datum

woensdag 23 maart 2022
woensdag 30 maart 202
woensdag 06 april 2022
woensdag 13 april 2022


Lestijden

19.30 - 21.30  uur

Waar?


Bibliotheek Hoevelaken

Meerveldlaan 22

3871 ED Hoevelaken

Kosten?


Prijs € 87,50 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 6

Maximaal aantal deelnemers: 16

Korte cursus: Beleggen voor beginners


Wat past bij jou? Sparen of Beleggen. Levert sparen nog wel iets op? Beleggen is risico vol ... kortom om een goede keuze te maken tussen sparen en beleggen zou je eigenlijk wel wat meer willen weten over beleggen. In vier avonden weet je alles wat je moet weten om te kunnen beginnen met beleggen.


Les 1
Wat zijn obligaties, hoe werken ze, welke verschillende vormen van obligaties zijn er en wat zijn de renteontwikkelingen?


Les 2
Wat zijn aandelen, welke soorten aandelen zijn er, wat zijn de risico’s en kansen?


Les 3
Wat zijn trackers, fondsen en mandjes?


Les 4
Basisinformatie over derivaten, macro-uitleg en mogelijke gevolgen voor aandelen en obligaties bij verschillende scenario’s.


Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal ontvangt en betaalt u rechtstreeks aan de docent(e)

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

Zin en onzin van beleggen

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

Docent: Peter Collignon

Peter studeerde Economie en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Al tijdens zijn studie werkte hij als freelance docent MBA.

Van 1990 tot 1992 was hij secretaris van de Raad van Bestuur van Levob Verzekeringen. In 1992 is hij benoemd tot beleggingsadviseur bij IRIS (Institute for Research and Investment Services). In 1994 heeft hij de studie voor beleggingsanalist afgerond en sindsdien is hij ingeschreven in het register RBA.

Van 1995 tot 2006 is hij werkzaam geweest bij Schretlen & Co (private bank van de Rabobank Groep), zijn laatste functie aldaar was directeur van de vestiging Heerenveen.

Peter is DSI-geregistreerd en bij NLD werkzaam als senior vermogensbeheerder. Tevens is hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid.