Lezing & Proeverij: Cognac of Brandy?

Lezing & Proeverij: Cognac of Brandy?

Wanneer?

Datum

Donderdag 14 maart 2019

 

Tijd

19.30 - 21.30 uur

Waar?

 

Wijnhandel & Slijterij de Moor

Gasthuisstraat 2

3861 BS NIJKERK

Kosten?

 

Prijs € 15,00 p.p.

Start: bij bereiken minimaal aantal deelnemers

 

Minimaal aantal deelnemers: 8.

Maximaal aantal deelnemers: 12

Bent u een liefhebber van cognac? Mixen met VS en VSOP en waar staat XO eigenlijk voor? Wanneer is het een cognac en wanneer een brandy? Zijn brandy's net zo goed als cognacs?

Gerwin Poolen, vinoloog en eignaar van Slijterij-Wijnhandel de Moor geeft antwoord op deze vragen en vertelt u meer over cognacs.

 

Wat gaan we deze avond doen?

Sinds enige tijd kunt u bij Slijterij-wijnhandel “De Moor” ook terecht voor proeverijen en dat is precies wat we gaan doen tijdens deze avond.

 

Onder deskundige leiding wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van de cognacs. Gerwin Poolen zal u diverse soorten laten proeven en daarbij boeiende verhalen vertellen over de herkomst van de cognac's.

Gastheer/Vinoloog: Gerwin Poolen

‘Een vakkundige, enthousiaste en vooral goede wijnwinkelier.’ Met dit juryoordeel veroverde Gerwin Poolen van Wijnhandel & Slijterij De Moor een plek in de landelijke Top-10 Beste Wijnwinkels.

 

Sinds Gerwin Poolen de winkel met slijterij van zijn vader overnam, is de focus op de Wijnhandel komen te liggen. Slijterij-wijnhandel De Moor bestaat reeds 40 jaar.

 

Geen alledaagse slijterij maar eentje waar nostalgie hoogtij viert. In Nijkerk en omstreken is 'De Moor' dan ook een begrip.

VOLKSUNIVERSITEIT NIJKERK

 

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN - willen iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

 

Bij de VUN staat het plezier in het leren en jezelf ontwikkelen voorop. Onze cursussen en lezingen worden in een ontspannen sfeer gegeven.

 

CONTACT

 

Vragen over onze cursussen of lezingen?

 

Taalcursussen: Coby de Witte

Korte Cursussen: Gert Jan Messelink

Lezingen & Specials: Yvonne Loman

 

Voor overige zaken kunt u contact opnemen met onze secretaris: Annie Lausberg

 

Telefoon: 06 - 22 37 21 19

 

Wij zijn allen vrijwillgers, het kan daardoor voorkomen dat de telefoon/mail niet direct of per omgaande beantwoord kan worden. Wij rekenen op jullie begrip!

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

 

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een e-mail met een link om de aanmelding te bevestigen.

Postadres:

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk | Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109

 

© Volksuniversiteit Nijkerk 2019