Historische Lezing: Biografie van de Zuiderzee

Historische lezing: Biografie van de Zuiderzee

Wanneer?

Datum

Maandag 18 januari 2021  / datum wordt gewijzigd


Tijd

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Waar?


Bibliotheek Nijkerk

Frieswijkstraat 99

3861 BK Nijkerk

Kosten?


Prijs € 7,50 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: n.v.t.

Maximaal aantal deelnemers: 24

Op 5 januari 2021 verschijnt het nieuwste boek van Arie Kok: "Biografie van de Zuiderzee". Het verhaal van acht eeuwen Zuiderzee. Mooie vertellingen over mensen en gebeurtenissen.

Slechts 2 weken later op 18 januari komt Arie zelf vertellen over de mooie verhalen uit dit boek. Er zal ook speciale aandacht zijn voor de verhalen met een Nijkerks tintje. 


De Allerheiligenvloed van 1170, 850 jaar geleden, leidde tot een open verbinding tussen het Almere en de Noordzee. Het zoute water dat naar binnen stroomde werd bepalend voor de omgeving – hele dorpen en kastelen werden opgeslokt – maar ook voor de geschiedenis van het gebied, en daarmee die van Nederland.

Arie Kok vertelt de geschiedenis van de Zuiderzee in 25 verhalen, waarin vaak mensen centraal staan. Van de watergeus die de Slag op de Zuiderzee (1573) overleeft tot de vroedvrouw van Schokland, van de haringvisserij tot de walvisvaart. Het boek eindigt met het sluiten van de Afsluitdijk in 1932.

Het boek zal op de avond zelf ook te koop zijn, maar je kan nu al je exemplaar reserveren. Het boek wordt uigegeven in 2 versies: Paperback (
ISBN 9789401916943 / prijs € 25,-) en als e-book (ISBN 9789401916974 / prijs e-book € 12,99). Reserveren kan op de volgende site: https://www.omniboek.nl/boek/biografie-van-de-zuiderzee/Gastspreker: Arie Kok

Arie Kok, geboren in 1968 en sinds 1 september 2012 zelfstandige als auteur, journalist, uitgever en adviseur voor journalistiek en boekenvak.


In 2013 verscheen bij Uitgeverij Mozaïek mijn debuutroman Morie, in 2015 gevolgd door de novelle Nachtmotet en in 2018 door de roman Zoete zee. In 2020 schreef ik het Actieboek voor de Week van het Christelijke Boek: Brood en stenen.


Van 2000 tot 2012 heb ik bij de Publieke Omroep gewerkt, achtereenvolgens als Hoofd Internet en Hoofdredacteur. Van 2014 tot 2016 was ik hoofdredacteur van het opinieblad De Nieuwe Koers. Voordat ik de overstap naar de media maakte, was ik tien jaar actief als ICT-consultant in het bedrijfsleven.


Naast mijn werk ben ik voorzitter van het Christelijk Literair Overleg, tenor en voorzitter van het St Joris Kamerkoor in Amersfoort, filmliefhebber, passief wielerliefhebber, wandelaar. Ik ben getrouwd, vader van drie dochters en woon in Amersfoort-Vathorst.


Ik ben geboren in Elst aan de Utrechtse Heuvelrug. Na 20 jaar Veluwse invloed (Nijkerk) terechtgekomen in Utrecht. Inmiddels al weer sinds 2005 met veel plezier inwoner van Vathorst in Amersfoort. Als ik de wijk uit fiets, rijd ik zo de Arkemheenpolder of landgoed Hoevelaken in. Prachtige natuurgebieden om tot rust en bezinning te komen. Mijn kantoor is gevestigd in het OLV ter Eemklooster, op de Amersfoortse berg. Om er te komen fiets ik dwars door de stad, een afwisseling waar ik me prettig bij voel.

Postadres:

VUN |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109


© VUN 2020

DE VUN


De vrijwilligers van de VUN willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.


Bij de VUN staat het plezier in het leren en jezelf ontwikkelen voorop. Onze cursussen en lezingen worden in een ontspannen sfeer gegeven.


CONTACT


Vragen over onze cursussen of lezingen?


Taalcursussen: Coby de Witte

Korte Cursussen Nijkerk: Vacant
Lezingen & Specials: Yvonne Loman

Korte cursussen & Lezingen in Hoevelaken: Anneloes Fokkema


Voor overige zaken kunt u contact opnemen met onze secretaris: Annie Lausberg


Telefoon: 06 - 22 37 21 19


Wij zijn allen vrijwillgers, het kan daardoor voorkomen dat de telefoon/mail niet direct of per omgaande beantwoord kan worden. Wij rekenen op jullie begrip!

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?


Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een e-mail met een link om de aanmelding te bevestigen.