Kunstlezing: Rembrandt

Maandag 11 november 2019

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt Harmenszn van Rijn overleed. Diverse musea in Nederland, waaronder het Rijksmuseum, het Mauritshuis en het Fries Museum, willen dat niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom is 2019 uitgeroepen tot Rembrandtjaar met speciale aandacht voor deze meester in relatie tot de Gouden Eeuw.

Tijdens de lezing neemt kunsthistorica Diana Kostman u mee langs het leven van Rembrandt en de bijzondere tijd waarin hij leefde. Ze zal ingaan op zijn vroege periode in Leiden, de roem van de kunstenaar in de jaren dertig van de 17 e eeuw in Amsterdam maar ook op de vraag waarom Rembrandt in zijn late jaren als ouderwets schilder werd gezien, terwijl hij tegenwoordig als een vooruitstrevend kunstenaar wordt bestempeld.

Verbaas u over de wonderlijke levensloop van één van de beroemdste kunstenaars uit de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Gastspreker: Diana Kostman

Docente Diana Kostman geeft al tien jaar cursussen kunstgeschiedenis voor diverse Volksuniversiteiten en in eigen beheer.

Al sinds jonge leeftijd is zij, onder meer door veel te tekenen, in kunst geïnteresseerd geraakt. Dat leidde tot een studie Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA.

In 2006 is zij haar eigen bedrijf Artemis Omnibus begonnen. Zij geeft met veel plezier kunsthistorische cursussen, lezingen en excursies en vindt het fantastisch om te zien hoe mensen door kunst geraakt kunnen worden.

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN - willen iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

Korte Cursussen: Gert Jan Messelink

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk | Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109