Lezing & Film: The Greatest Showman

Donderdag 10 oktober 2019

18.45- 22.30 uur
Helaas zal de lezing voorafgaand aan de film niet plaatsvinden.

Prijs Lezing & Film € 12,50 p.p.

Prijs alleen Film € 7,00 p.p.

Prijs alleen Lezing € 7,50 p.p.

Korte introductie film: The Greatest Showman

Duur: 105 min

'The Greatest Showman' werpt een blik op het leven van P.T. Barnum. Een entertainer die vanuit het niets kwam om een fascinerend spektakel te creëren dat een wereldwijde sensatie werd. Zo zou hij uiteindelijk het beroemde Ringling Bros. and Barnum & Baily Circus oprichten.

Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. De film is geregisseerd door nieuwkomer Michael Gracey en voorzien van de muziek van Oscar winnaars Benj Pasek en Justin Paul (La La Land). De overige rollen worden vertolkt door Oscar genomineerde Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron en Rebecca Ferguson.

De film is genomineerd voor 1 Oscar en winnaar van 1 Golden Globe.

Korte introductie Lezing: Helaas zal de lezing voorafgaand aan de film niet plaatsvinden.

Frans Kas a.k.a. Franky Stardust is zanger, performer, entertainer, presentator & personal coach.  Frans is ruim 25 jaar actief als entertainer en met zijn bedrijf JFK-Productions verzorgt hij de productie, organisatie en realisatie van shows & evenementen. Wie beter dan Frans om deze avond van een wervelende inleiding te voorzien?

Hij zal ons een kijkje geven in de keuken van de entertainment business in Nederland. De film gaat over een van de eerste grote showmannen en hoe hij deze droom heeft verwerkelijkt met vallen en opstaan. Frans haakt in op dit thema: Hoe is het in Nederland om als entertainer te werken, zijn er overeenkomsten tussen de film en het hedendaagse entertainment vak Nederland? Wat moet je er voor doen om een BN'er te worden? Is talent genoeg of komt er meer bij kijken?

Hoe zien deze lezing & film avonden er uit qua tijdsplanning?

18.45 – 19.00 uur inloop bezoekers lezing

19.00 – 19.45 uur lezing Helaas zal de lezing voorafgaand aan de film niet plaatsvinden.

19.45 – 20.00 uur korte pauze voor start van de film + inloop van mensen die alleen voor de film komen

20.00 – 22.30 uur film vertoning plus aansluitend even na te praten over de film voor wie dat wil

Inschrijven & betalen - LET OP afwijkend t.a.v. onze andere cursussen en lezingen

Voor de filmlezingen  werken wij samen met de Bibliotheek Nijkerk.  Kaarten voor de combinatie Film & Lezing en alleen Film bestel je bij de Bibliotheek Nijkerk via onderstaande linkjes (deze werken nog niet) .

U kunt ook kiezen om alleen de lezing bij te wonen. De kaartverkoop hiervoor loopt via de VUN (deze is al beschikbaar).

Let op: een combinatie ticket is voordeliger dan losse tickets voor alleen Film of Lezing!

Filmtrailer

Gastspreker: Frans Kas a.k.a. Franky Stardust

,,Ik houd van muziek en van plaatjes draaien, feesten zoals de mensen dat zelf willen. Het voornaamste doel is dat het gezellig wordt." Eén van zijn vele alter-ego's, 'Franky Stardust', werd tien jaar geleden geboren. ,,Franky Stardust is een personage dat van een feestje houdt en een echte gangmaker is. Het is een beetje een patsertje, maar wel ondeugend en dat maakt hem juist weer leuk."

Frans Kas a.k.a. Franky Stardust is zanger, performer, entertainer, presentator & personal coach. Frans is ruim 25 jaar actief als entertainer en met zijn bedrijf JFK-Productions verzorgt hij de productie, organisatie en realisatie van shows & evenementen.

Frans is geen onbekende in Nijkerk; hij zingt o.a. in eetcafé Princesse, organiseerde meerdere jaren het muziekevenement 'Niekark Alive'. Hij presenteert o.a. Het artistenfestival en vertoont regelmatig zijn Blues Brothers Tribute. Je kan Frans elke woensdagochtend horen op de Nijkerkse Radio in de Ochtendfinale van 10 - 12 uur.

Daarnaast verzorgt hij professionele muzikale acts en shows op feesten en partijen in binnen- en buitenland en heeft hij met zijn organisatiebureau JFK-Productions artiesten en DJ's onder zijn hoede.

Als entertainer zit hij al 25 jaar in het vak. Hij heeft veel in de muziekwereld gedaan, van kleine huiskamerconcerten tot grote theaterproducties, zoals de musicals 'Anything Goes' en 'Pirates of Penzance' en zelfs optredens in het buitenland.

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109