Lezing & Film: The Nutcracker and the four realms

Lezing & Film: The Nutcracker and the 4 realms

Donderdag 12 december 2019

18.45- 22.30 uur

Prijs Lezing & Film € 12,50 p.p.

Prijs alleen Film € 7,00 p.p.

Prijs alleen Lezing € 7,50 p.p.

Korte introductie film: The Nutcracker and the four realms

Duur: 99 min

Met de feestdagen genieten veel gezinnen van het legendarische verhaal van de Notenkraker, maar dit jaar kun je bij de Bibliotheek in Nijkerk de Disney Familiefilm beleven en aan een meeslepend avontuur beginnen in een magische wereld vol schoonheid, magie en muizen.

The Nutcracker and the Four Realms is een Amerikaanse fantasyfilm uit 2018, geregisseerd door Lasse Hallström en Joe Johnston. Het is geïnspireerd op het korte verhaal The Nutcracker and the Mouse King van Ernst Theodor Amadeus Hoffmann en De notenkraker (ballet) van Marius Petipa.

Alles wat Clara (Mackenzie Foy) wil is een sleutel - een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman), leidt haar naar de felbegeerde sleutel. Die daarop deze plots veranderd in een vreemde en mysterieuze wereld.

Hier ontmoet Clara soldaat Phillip (Jayden Fowora-Knight), een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Snoepgoed. Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Moeder Ginger (Helen Mirren) om hier de sleutel van Clara te vinden en hiermee hopelijk de harmonie terug te brengen in de nu zo wankelende Koninkrijken.

Met Keira Knightley in de hoofdrol als de Sugar Plum Fairy en met een speciale uitvoering van de Amerikaanse ballerina Misty Copeland. The Nutcracker and the Four Realms, de film voor de feestdagen, is geregisseerd door Lasse Hallström en geïnspireerd door E.T.A. Hoffmann's klassieke verhaal.

Korte introductie Lezing: De Notenkraker (Muziek & Ballet)

Nico Poorter (muziekdocent) zal voorafgaand aan de film een lezing verzorgen over de notenkraker. Zijn lezing is opgedeeld in 3 onderdelen:

1. Het ballet uit die periode
2. Tschaikowsky (de componist)
3. De Notenkraker

Hoe zien deze lezing & film avonden er uit qua tijdsplanning?

18.45 – 19.00 uur inloop bezoekers lezing

19.00 – 19.45 uur lezing

19.45 – 20.00 uur korte pauze voor start van de film + inloop van mensen die alleen voor de film komen

20.00 – 22.30 uur film vertoning plus aansluitend even na te praten over de film voor wie dat wil

Inschrijven & betalen - LET OP afwijkend t.a.v. onze andere cursussen en lezingen

Voor de filmlezingen  werken wij samen met de Bibliotheek Nijkerk.  Kaarten voor de combinatie Film & Lezing en alleen Film bestel je bij de Bibliotheek Nijkerk via onderstaande linkjes (deze werken nog niet) .

U kunt ook kiezen om alleen de lezing bij te wonen. De kaartverkoop hiervoor loopt via de VUN (deze is al beschikbaar).

Let op: een combinatie ticket is voordeliger dan losse tickets voor alleen Film of Lezing!

Filmtrailer

Gastspreker: Nico Poorter

Meer informatie volgt z.s.m.

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

Korte Cursussen: Vacant

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109