Lezing & Proeverij: Italiaanse Wijnen

Lezing & Proeverij: Italiaanse Wijnen

Wanneer?

Datum

Donderdag 23 januari 2020


Tijd

19.30 - 21.30 uur

Waar?


Wijnhandel & Slijterij de Moor

Gasthuisstraat 2

3861 BS NIJKERK

Kosten?


Prijs € 17,50 p.p.

Start: bij bereiken minimaal aantal deelnemers


Minimaal aantal deelnemers: 8.

Maximaal aantal deelnemers: 12

Wist je dat Italië een van de grootste wijnlanden ter wereld is? Van alle wijn die wereldwijd gedronken wordt, komt 25% uit Italië. Dat is zelfs meer dan Frankrijk! Van Umbrië tot Toscane, en van Piëmont tot Venezia: er zijn maar weinig wijnlanden zo divers als Italië. Je vindt er bijzondere druivensoorten die alleen in Italië voorkomen. Wijnen van topkwaliteit.

 

Gerwin Poolen, vinoloog en eigenaar van Wijnhandel Slijterij de Moor uit Nijkerk laat u kennis maken met Italië als wijnland.


Wat gaan we deze avond doen?

Sinds enige tijd kunt u bij Slijterij-Wijnhandel “De Moor” ook terecht voor proeverijen en dat is precies wat we gaan doen tijdens deze avond.


Onder deskundige leiding wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van de Italiaanse wijnen. Gerwin Poolen zal u diverse soorten wijn laten proeven en daarbij boeiende verhalen vertellen over de herkomst.

Gastheer/Vinoloog: Gerwin Poolen

‘Een vakkundige, enthousiaste en vooral goede wijnwinkelier.’ Met dit juryoordeel veroverde Gerwin Poolen van Wijnhandel & Slijterij De Moor een plek in de landelijke Top-10 Beste Wijnwinkels.


Sinds Gerwin Poolen de winkel met slijterij van zijn vader overnam, is de focus op de Wijnhandel komen te liggen. Slijterij-wijnhandel De Moor bestaat reeds 40 jaar.


Geen alledaagse slijterij maar eentje waar nostalgie hoogtij viert. In Nijkerk en omstreken is 'De Moor' dan ook een begrip.

Postadres:

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109


© Volksuniversiteit Nijkerk 2019

VOLKSUNIVERSITEIT NIJKERK


De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.


Bij de VUN staat het plezier in het leren en jezelf ontwikkelen voorop. Onze cursussen en lezingen worden in een ontspannen sfeer gegeven.


CONTACT


Vragen over onze cursussen of lezingen?


Taalcursussen: Coby de Witte

Korte Cursussen: Vacant

Lezingen & Specials: Yvonne Loman


Voor overige zaken kunt u contact opnemen met onze secretaris: Annie Lausberg


Telefoon: 06 - 22 37 21 19


Wij zijn allen vrijwillgers, het kan daardoor voorkomen dat de telefoon/mail niet direct of per omgaande beantwoord kan worden. Wij rekenen op jullie begrip!

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?


Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een e-mail met een link om de aanmelding te bevestigen.