Lezing: Hoe verbeter ik mijn concentratie?

Maandag 8 april 2021

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Bibliotheek Hoevelaken

Meerveldlaan 22

3871 ED Hoevelaken

Mails, appjes, banners, pushberichten, trending topics en kattenfilmpjes – het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken. Tijd voor de wetenschap om met antwoorden te komen.

Aandachtsexpert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel helpt je om als winnaar uit de strijd om je aandacht te komen.
Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit.

Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden.

Gastspreker: Stefan van der Stigchel

Stefan van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het Attentionlab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden.

Hij is een veelgevraagd spreker, zowel voor lezingen als in de media, en is daarnaast lid van De Jonge Akademie van de KNAW.

Hij is auteur van Concentratie, Grip op je aandacht en Zo werkt aandacht.

VUN |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109