Lezing: Je kind begeleiden in hetomgaan met prikkels

Lezing: Je kind begeleiden in het omgaan met prikkels

Maandag 9 maart 2020

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Kinderen en prikkels: hoe help je je kind ontspannen en weerbaar in het leven te staan?

Kinderen ervaren tegenwoordig vaker en meer stress. Waar komt die stress vandaan? En hoe voorkom je dat je kind overprikkeld raakt? Wat kun je doen als het toch ‘overloopt’ van de ervaringen en daar last van krijgt? Bijvoorbeeld door spanningsklachten in het lichaam, in het emotionele leven of in zijn/ haar denken over zichzelf en de wereld?

In deze actieve lezing, krijg je informatie over prikkelverwerking, ontspanning en mindset en ervaar je met welke oefeningen je je kind kunt ondersteunen blijer en veerkrachtiger in het leven te staan.

Gastspreker: Wendy Traa

Ik ben afgestudeerd historica en heb een aantal jaren als journalist en voor educatieve uitgeverijen gewerkt. Maar ik merkte al vrij snel dat ik daar niet gelukkig van werd. Ik wilde iets positiefs doen, de wereld een stukje vriendelijker maken.

Het roer ging om: ik werd leerkracht basisonderwijs. Vanaf dat moment viel alles steeds meer samen, gestimuleerd door het 'getij' van voorspoed en tegenslag, ziekte en herstel.

Inmiddels is er een rijke, elkaar versterkende 'mix' ontstaan van de dingen die ik doe. Ik schrijf kinderboeken, helende verhalen in coaching en ontwikkel materialen (vaak bij de boeken) die kinderen uitnodigen en stimuleren liefdevol in het leven te staan.

Inmiddels geef ik ruim vier jaar les over mijn verhalen en 'heartfulness' methodieken aan andere professionals.

Daarnaast, en heel belangrijk in mijn dagelijks leven, geef ik yogaen mindfulness aan kinderen, tieners en (in mindere mate) aan volwassenen en heb ik mijn praktijk voor coaching. Ik geniet van de combinatie, omdat ik daarmee echt betekenis kan hebben voor een ander. Ik zie en voel de blijdschap, het verdriet, de opluchting en geniet mee van ontstaan inzicht, groei en bloei.

In Centrum De Kleine Oase komt dit allemaal samen en daar ben ik best een beetje trots op en vooral: super dankbaar dat het zo heeft mogen lopen.

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

Korte Cursussen: Vacant

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109