Lezing: Online Veiligheid en Privacy

Lezing: Online veiligheid en privacy

Donderdag 10 februari 2022

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

't Veense Hart

Van Noortstraat 36

3864 EV Nijkerkerveen

Veilig online

Op radio en tv hoor en zie je deze maand regelmatig spotjes van SeniorWeb Nederland over online fraude en cybercrime. Hoe voorkom je dat je digitaal in handen valt van misdadigers?

SeniorWeb Nijkerk haakt graag aan bij dit belangrijke onderwerp en houdt hierover een lezing waarin wij belangstellenden vertellen hoe je fraude en cybercrime kunt herkennen en hoe je kunt voorkomen dat je zelf slachtoffer wordt.

Het programma:

• Online fraude en cybercrime:
    • Waar hebben we het over
    • Relevantie voor SeniorWeb
  • Behandelen van 3 fraudethema’s:
    • Hulpvraagfraude (via Whatsapp)
    • Spoofing
    • Phishing

Gastspreker: SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 425 leslocaties en 3.000 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren.

Begrijpelijke informatie

Of u nu uw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie: SeniorWeb helpt u verder. Wij leggen u alles stap voor stap uit. Bijvoorbeeld over onderwerpen als Windows 10, tablets en smartphones, WhatsApp, veilig internetten en meer.

Persoonlijke computerhulp

Hebt u een computer- of tabletvraag? Onze geduldige vrijwilligers van PCHulp en Leren aan Huis staan voor u klaar! U kiest de vorm van PCHulp die bij u past: via internet, telefonisch of aan huis. De afgelopen jaren hebben vrijwilligers van SeniorWeb maar liefst 500.000 PCHulp-vragen van senioren naar tevredenheid afgehandeld. Bij Leren aan Huis komt er een vrijwilliger van SeniorWeb bij u thuis om u te helpen met dingen die u wilt leren doen met uw smartphone, tablet of computer. PCHulp en Leren aan Huis zijn speciaal voor SeniorWeb-leden.

Computercursussen bij u in de buurt

SeniorWeb geeft op 425 locaties verspreid over Nederland computercursussen, workshops en inloopuren. U wordt begeleid door deskundige en geduldige vrijwilligers. De lesonderwerpen zijn divers: tablets, Facebook, Windows, veiligheid, fotobewerking, orde op uw pc en meer.