Lezing: Positief van start

Maandag 13 januari 2020

20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Ben jij vol goede moed dit jaar gestart met één of twee goede voornemens? Of misschien zelfs wel met meer? Ga je meer sporten of ga je minder tijd besteden aan je telefoon of Ipad? Of wil je meer tijd per dag voor jezelf reserveren om leuke dingen te doen, zodat je de balans werk en privé beter op orde krijgt? Of ga je juist ergens helemaal mee stoppen?

Esther Oosterling -levensloop psychologe- verzorgt op 13 januari 2020 een lezing over het realiseren van doelen die jezelf hebt gesteld!

Wat gaan we deze avond doen?

Wat het ook is, hoe staat het nu met die voornemens? Hoe gaat het met de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor dit jaar? Ervaar je dat je het moeilijk vindt om ze vol te houden? Sta je op het punt om het op te geven? Misschien heb je het al wel al lang opgegeven en weet je eigenlijk niet meer dat je bepaalde voornemens had.

Uit onderzoek blijkt dat je van het stellen van doelen positiever wordt en dat je vanuit positiviteit makkelijker doelen kunt bepalen en ze ook kunt behalen. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Maar hoe werkt dat dan precies? Hoe weet je nu welke doelen voor persoonlijk geluk zorgen en welke doelen niet?

Vaak denken we dat het hebben van doorzettingsvermogen het belangrijkste is wat we nodig hebben als we onze doelen willen bereiken. Naast wilskracht en doorzettingsvermogen is het hebben ven een positieve mindset van belang. Een positieve mindset, een optimistische kijk op het behalen van je doelen kan je juist helpen, zo heeft onderzoek uitgewezen. Het is daarbij wel belangrijk dat je naast een optimistische instelling ook een gepaste dosis realisme hebt om zo ook de gewenste veerkracht te creëren om je doelen te bereiken.

Wil jij meer weten over positieve psychologie en het behalen van je doelen, kom dan naar de lezing ‘Positief van start’ waarbij je op een interactieve manier met jouw doelen voor 2020 aan de slag gaat.

Gastspreker: Esther Oosterling

Ik ben Esther Oosterling, levenslooppsycholoog & coach en ik heb  een eigen praktijk in Amersfoort-Vathorst.

Mijn levensmotto is: 'You live & You learn.' Dat sluit helemaal aan bij mijn werk als levenslooppsycholoog & coach. We leren met vallen (tegenslag) en opstaan (successen).

Ik werk met de kracht van positieve psychologie. Ik geloof erin dat als je vanuit een ander perspectief naar je situatie kijkt, als je je mindset verandert, als je denkt in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden, dat je daarmee je leven verandert.

Elke maand maak ik het mini magazine ‘Positieve Psychologie Post’ waarin één thema centraal staat. Wil je al meer weten over dit onderwerp, neem dan alvast een kijkje op mijn website waar je het mini magazine kunt lezen.

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109