Lezing & Proeverij : Herfstwijnen

Lezing & Proeverij: Hersftwijnen

Wanneer?

Datum

Donderdag 13 oktober 2022


Tijd

19.30 - 21.30 uur

Waar?


Kade 10

Westkadijk 10

3861 MB Nijkerk

Kosten?


Prijs € 25,00 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: 6

Maximaal aantal deelnemers: 25

De herfstmaanden zijn aangebroken... Het wordt al iets vroeger donker buiten en de temperaturen dalen. Wat is er nu lekkerder dan de kachel aan te zetten en heerlijk op de bank te kruipen met een goed glas herfstwijn?

Welke wijnen zijn perfect voor de natte herfst? En wat maakt een wijn dan nou een échte herfstwijn? Wat verbindt ons in gezelschap terwijl de bladeren zich scheiden van de bomen? Terwijl de zon zich scheidt van de dagen en wij ons scheiden van de buitenwereld? Om dat te kunnen beantwoorden, worden vaak de volgende  kenmerken genoemd die een herfstwijn markeren:

  • Rood
  • Droog
  • Kruidigheid
  • Rijpere taninnes


Maar ja welke wijn moet je dan hebben? En zijn er nog andere opties?

Gerwin Poolen, vinoloog en eigenaar van Wijnhandel Slijterij de Moor uit Nijkerk laat u kennis maken diverse wijnen die passen bij de herfst.


Wat gaan we deze avond doen?

Sinds enige tijd kunt u bij Slijterij-Wijnhandel “De Moor” ook terecht voor proeverijen en dat is precies wat we gaan doen tijdens deze avond.


Onder deskundige leiding wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van wijnen uit de nieuwe wereld. Gerwin Poolen zal u diverse soorten laten proeven en daarbij boeiende verhalen vertellen over de herkomst.


TIP:

Maak van deze avond een avondje uit door voorafgaand aan de Lezing & Proeverij een tafeltje te reserveren voor het diner of een dagschotel bij Kade10.
Klik hier om naar de website van Kade10  te gaan. Geef bij de reservering even aan dat je meedoet aan de lezing & proeverij van de VUN. 

Gastheer/Vinoloog: Gerwin Poolen

‘Een vakkundige, enthousiaste en vooral goede wijnwinkelier.’ Met dit juryoordeel veroverde Gerwin Poolen van Wijnhandel & Slijterij De Moor een plek in de landelijke Top-10 Beste Wijnwinkels.


Sinds Gerwin Poolen de winkel met slijterij van zijn vader overnam, is de focus op de Wijnhandel komen te liggen. Slijterij-wijnhandel De Moor bestaat reeds 40 jaar.


Geen alledaagse slijterij maar eentje waar nostalgie hoogtij viert. In Nijkerk en omstreken is 'De Moor' dan ook een begrip.