Lezing & Proeverij Wijnen uit de nieuwe wereld

Wijnhandel & Slijterij de Moor

Gasthuisstraat 2

3861 BS NIJKERK

Start: bij bereiken minimaal aantal deelnemers

Minimaal aantal deelnemers: 8

De Nieuwe Wijn Wereld ontstond in de 19de eeuw. Wijnlanden buiten Europa en het Middelandse Zeegebied worden als Nieuwe Wereld landen gezien. In de 16e eeuw introduceerden de Spanjaarden in Zuid- en Midden-Amerika de wijnbouw.

De wijnen werden nog niet veel geëxporteerd met als diepte punt de Drooglegging in Amerika in de jaren 20. Chili, Australië en Californië begonnen in de jaren 70 en 80 fors aan te planten. De hoge tempraturen in sommige landen zorgden ervoor dat wijnen vaak wat alcoholisch en zoetig zijn.

Waar de wijnen uit de Oude Wereld volgens ambacht en tradities wordt gemaakt, betreed de Nieuwe Wereld de wijnmarkt commerciëler en marktgerichter. Voor wijnen uit de nieuwe wereld geen schilderachtig château of kerk op het etiket, maar een opvallend kleurrijk etiket met een duidelijke vermelding van de druif. Ze zijn niet gehinderd door regels en tradities. Ze kunnen dus vrij experimenteren.

Gerwin Poolen, vinoloog en eigenaar van Wijnhandel Slijterij de Moor uit Nijkerk laat u kennis maken diverse wijnen uit de nieuwe wereld.

Wat gaan we deze avond doen?

Sinds enige tijd kunt u bij Slijterij-Wijnhandel “De Moor” ook terecht voor proeverijen en dat is precies wat we gaan doen tijdens deze avond.

Onder deskundige leiding wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van wijnen uit de nieuwe wereld. Gerwin Poolen zal u diverse soorten laten proeven en daarbij boeiende verhalen vertellen over de herkomst.

Gastheer/Vinoloog: Gerwin Poolen

‘Een vakkundige, enthousiaste en vooral goede wijnwinkelier.’ Met dit juryoordeel veroverde Gerwin Poolen van Wijnhandel & Slijterij De Moor een plek in de landelijke Top-10 Beste Wijnwinkels.

Sinds Gerwin Poolen de winkel met slijterij van zijn vader overnam, is de focus op de Wijnhandel komen te liggen. Slijterij-wijnhandel De Moor bestaat reeds 40 jaar.

Geen alledaagse slijterij maar eentje waar nostalgie hoogtij viert. In Nijkerk en omstreken is 'De Moor' dan ook een begrip.

VUN |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109