Lezing: Voeding & ADHD

Maandag 11 februari 2021

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Voeding en ADHD, is er een relatie? Wat kun je zelf doen!?
Gedrag en voeding, er wordt steeds meer bekend dat er een duidelijke relatie is. Bij ADHD, maar ook terugtrekgedrag en actief gedrag bij kinderen. Steeds meer ouders  willen weten hoe die relatie in details is, welke factoren van invloed zijn, hoe je een negatieve of hoe je een positieve invloed kunt uitoefenen. Vooral de vragen van ouders wat ze zelf kunnen doen en HOE je dat moet doen, komen veelvuldig voor. Tijdens deze interactieve lezing wordt er dan ook aandacht besteed aan bovenstaande vragen, ondersteund door recente wetenschappelijke studies.

Je zult leren over welke voedingstriggers er zijn ten aanzien van o.a. ADHD, maar ook welke bouwstenen er nodig zijn zoals eiwitten en vetten en hoe verwerk je deze in lekkere recepten zodat het eten leuk en lekker is.

De lezing wordt verzorgd door Annette ter Heijden van Fysikos Voeding. Annette werkt veel met kinderen met oa.a. een diagnose ADHD of met volwassenen die dat gedrag vertonen. In de lezing worden een aantal recente wetenschappelijke studies aangehaald die darm, gedrag en ontstekingsmechanismen (waardoor koorts ontstaat) aantonen.

Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen en krijg je handvatten om zelf thuis aan de slag te gaan. Er zijn veel recepten beschikbaar in het kook-kennisboek “Proefjeroots” welke Annette geschreven heeft.

Gastspreker: Annette ter Heijden

Mijn interesse in goede voeding komt voort uit mijn historie als topsporter. Daar merkte ik dat je door voeding niet alleen de prestatie maar ook het gedrag kunt beïnvloeden.

'Proef je Roots' en 'Koken Zonder Pakjes' is grotendeels geïnspireerd op de opleiding tot orthomoleculair therapeut en kennis over paleolithische voeding (oervoeding) waar Loren Cordain de afgelopen jaren veel onderzoek naar heeft verricht.

In mijn werk als orthomoleculair therapeut breng ik zowel in individuele consulten als tijdens presentaties mijn kennis over. Vaak waren mensen dan een hele dag bij ons ‘onder de pannen’. Henk zorgde dan voor zowel een lekker lunch als een voedzaam diner. De vraag; ‘mag ik dit recept?’, ‘of heb je meer voorbeelden voor me’ is heel vaak gesteld. Het boek ‘Koken zonder pakjes’ bevat niet alleen praktische, lekkere recepten, die zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten, maar legt ook uit welke ingrediënten waarvoor belangrijk zijn. Ons tweede boek ‘Proef je Roots‘ heeft dezelfde denkwijze en achtergrond.

VUN |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109