Literatuur: Oud maar niet versleten - legendarische verhalen - Noordse Mythen

Literatuur: Oud maar niet versleten - legendarische verhalen - Noordse Mythen

Wanneer?

Datum

Geannuleerd


Tijd

20.00 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Waar?


Bibliotheek Nijkerkerveen / 't Veense Hart

Van Noortstraat 36

3864 EV Nijkerkerveen


Kosten?


Prijs € 8,50 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: n.v.t.

Maximaal aantal deelnemers: 40

Verhalenverteller Babboes (Melanie) neemt ons mee naar de heldhaftige sterfscènes, doodsliederen en grimmige humor kenmerkend voor de literatuur van de Noormannen. Het is die doodsverwachting van de Vikingen die mensen eeuwenlang heeft geïntrigeerd. Verhalen uit een tijd waar deze mondeling doorgegeven werden. Dat gaan wij deze avond doen, luisteren naar Noordse Mythen.


De goden Thor en Loki zijn misschien wel de bekendste figuren uit de Noordse mythologie. Het zijn tegenpolen van elkaar: Thor is een woeste krachtpatser, Loki is geslepen en behendig. Deze vertelvoorstelling bevat een selectie van verhalen waarin zij beiden een hoofdrol spelen. Hun botsende karakters staan garant voor een avond met veel actie en humor.


Kom je ook luisteren?

Verhalenverteller Babboes: Melanie Plag

Als kind werd ik betoverd door een elpee met sprookjes van de Efteling. De stem van de verteller nam mij mee naar een onbekende wereld.


Decennia later hoorde ik een verhalenverteller live vertellen. Ik was volwassen, maar werd nog net zo betoverd als toen.

Sinds 2008 noem ik mijzelf 'verhalenverteller' en betover ik mensen - groot of klein - met mijn woorden.


De verhalen zijn spannend, of grappig, of ontroerend. En meestal zijn ze oud. Verhalen die al eeuwen meegaan hebben ons iets te vertellen.


Laat je ook betoveren!