Literatuur: Oud maar niet versleten - legendarische verhalen - Tristan en Isolde

Literatuur: Oud maar niet versleten - legendarische verhalen - Tristan en Isolde

Wanneer?

Datum

23 maart 2023


Tijd

20.00 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Waar?


Bibliotheek Nijkerk

Frieswijkstraat 99

3861 BK Nijkerk


Prijs € 8,50 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: n.v.t.

Maximaal aantal deelnemers: 100

Kosten?

Verhalenverteller Babboes (Melanie) neemt ons mee naar de middeleeuwen. Tristan en Isolde is een middeleeuwse sage waarvan de oorsprong waarschijnlijk teruggaat tot de 7e of 8e eeuw. Het verhaal werd in de hoofse romans van de middel-eeuwen ettelijke malen herschreven en verspreidde zich over het gehele toenmali-ge Europa. In de loop van de tijd zijn er veel varianten van dit verhaal verteld. Melanie komt haar versie vertellen!


Tristan is een edelman die alles doet voor zijn oom, de koning. Isolde is een beeldschone prinses die zich moet neerleggen bij een huwelijk dat ze eigenlijk niet wil. Door een speling van het lot – en wat hulp van een ijverige hofdame – loopt alles anders dan gepland en worden Tristan en Isolde tot elkaar veroordeeld. Gelukkig maar… of toch niet?

Tristan en Isolde begint als een ridderverhaal en eindigt als een Griekse tragedie, met een mix van heldenmoed, magie en romantiek!


Kom je ook luisteren?

Verhalenverteller Babboes: Melanie Plag

Als kind werd ik betoverd door een elpee met sprookjes van de Efteling. De stem van de verteller nam mij mee naar een onbekende wereld.


Decennia later hoorde ik een verhalenverteller live vertellen. Ik was volwassen, maar werd nog net zo betoverd als toen.

Sinds 2008 noem ik mijzelf 'verhalenverteller' en betover ik mensen - groot of klein - met mijn woorden.


De verhalen zijn spannend, of grappig, of ontroerend. En meestal zijn ze oud. Verhalen die al eeuwen meegaan hebben ons iets te vertellen.


Laat je ook betoveren!