Natuurlezing: Natuurlijk eten

i.s.m.

donderdag 14 april 2022

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

In de lezing hebben we het over natuurlijk eten door de seizoenen heen. Ieder seizoen kent zijn eigen kruiden en planten. Deze hebben een speciale werking op het lichaam, die aansluit op het seizoen en de natuurlijke, cyclische fase waarin het lichaam zich op dat moment bevindt.

Zo komen in het voorjaar vooral reinigende en ontgiftende kruiden op. In de lezing gaan we het jaar rond en kijken we welke kruiden het lichaam ondersteunen.

Gastspreker: Eliza van der Velde

Als dochter van een biologe ben ik in de natuur opgegroeid en leerde ik al vroeg over het belang van natuurlijk eten.

Vanaf 2017 ben ik intensief bezig met wildplukken en sinds 2018 volg ik een cursus fytologie (kruidengeneeskunde).

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het onderwijs en sinds een jaar geef ik ook workshops aan jongeren over eten uit de natuur. In 2020 ben ik lid geworden van IVN Nijkerk.