VUN Special: Bomen in de stad

VUN Special: Bomen in de stad

i.s.m.

Wanneer?

Datum

Lezing          : donderdag 22 april 2021
Wandeling : zaterdag 24 april 2021


Tijd

Lezing          : 19.30 - 21.30 uur (inloop 19.00 uur)
Wandeling : volgt

Waar?

Lezing:

Bibliotheek Nijkerk

Frieswijkstraat 99

3861 BK Nijkerk

Start wandeling:
14.00 uurKosten?


Prijs € 7,50 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: n.v.t.

Maximaal aantal deelnemers: 24

Bomen in de stad zorgen niet alleen voor een mooie, natuurlijke aanblik van de stad maar hebben vooral ook een zeer groot effect op het welzijn van de stadsbewoners.  

 

Bomen hebben een veel groter belang voor de kwaliteit van de leefomgeving dan je op het eerste gezicht zou denken. Niet alleen verfraaien ze de omgeving, ze kunnen ook een grote bijdrage leveren aan de verbetering van de vaak slechte luchtkwaliteit in onze steden. De laatste tijd wordt veel geschreven over fijnstof en de risico’s daar van voor de volksgezondheid. Het in stand houden en verbeteren van de bomenstand in de stad is een goede methode om fijnstof te bestrijden.


Maar ook aspecten als hittestress en wateroverlast kunnen met behulp van bomen aangepakt worden. Wist je dat bomen de temperatuur in de stad wel met 7 graden kunnen verlagen!

 

In deze lezing op 22 april 2021 word je meegenomen langs de nut en noodzaak van bomen in de stad. Aansluitend op zaterdag 24 april gaan we dit zelf ervaren tijdens een wandeling door Nijkerk o.l.v. het IVN.

 


Gastspreker: Flier Boom Specialisten

De eigenaren van Flier Boom specialisten - een bomenadviesbureau op de Veluwe -  hebben zich verdiept in het nut van bomen in de stedelijke omgeving. Één van hen komt ons deze avond hierover meer vertellen.  Wie dat zal zijn volgt binnenkort.

Flier Boom Specialisten is een boomverzorgingsbedrijf met ruim 20 jaar ervaring in boomzorg. Zij werken vooroverheidsinstellingen, gemeenten en particulieren.

Hun medewerkers zijn experts in het veilig en effectief inspecteren, verzorgen, verwijderen van bomen, (ver)planten van bomen, het uitvoeren van bosklepelwerk, uitvoeren van nazorg bij jonge aanplant en ander machinewerk. Een team dat  bestaat uit boomprofessionals (gecertificeerd: ETW, ETT en BVC). Boomvriendelijk en servicegericht, dat is Flier Boomverzorging!