VUN Special: De Nijkerkse kant van de Puttense Razzia

VUN Special: De Nijkerkse kant van de Puttense Razzia

12 april 2021

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Gelderland Herdenkt .... De Nijkerkse kant van de Puttense Razzia

Anton van Renssen beschikt over enkele unieke bronnen die het Nijkerkse verhaal van de Puttense Razzia vertelt: Een interview met de laatste gijzelaar in het Nijkerkse stadhuis, het dagboek van burgemeester Bruins Slot en ook het dagboek van zijn dochter.

Deze avond we stil bij 75 jaar vrijheid in Gelderland aan de hand van Nijkerkse gebeurtenissen.

'Gekkop'

Alvast u verdiepen in het onderwerp van deze avond? Onze spreker Anton van Renssen (www.historytelling.nu) heeft een boek gepubliceerd over Nijkerk ten tijde van de 2e wereld oorlog.

De titel van dit boek is ‘Gekkop’ en het gaat over hoe burgemeester Zwaantinus Bruins Slot Nijkerk de oorlog doorloodste.

Dit boek bevat het inspirerende verhaal van een jonge leider die zichzelf niet ontziet. Een leider die zijn leven op het spel zet voor zijn land en zijn burgers. Als plicht, overtuiging en geloof dat van hem vragen.

Meer informatie en/of bestellen?

Het boek is ook verkrijgbaar bij de volgende boekhandels in Nijkerk:

• Bruna
  • Primera
  • Den Hertog

Gastspreker: Anton van Renssen

De passie voor geschiedenis ontstond in 'de derde', bij meester Smit. De spannende verhalen die hij vertelde speelden we in de pauzes na.

De opleiding aan de journalistenschool was een opstap naar de geschiedenisstudie aan de Vrije Universiteit en dat een tussenstap naar een bestaan als freelance historisch onderzoeker en tekstschrijver dat inmiddels een periode van bijna 25 jaar omspant.

Mijn klanten zijn kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en universiteiten, stichtingen, maatschappelijke instellingen in de jeugdzorg en historische verenigingen.

Sinds 2016 ben ik voorzitter van de branchevereniging Ondernemers in Geschiedenis.