Amsterdam Magisch Centrum

Cursusdata en tijden

Donderdag 11 oktober 2018

Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Onze lezingen zijn inclusief koffie/thee bij ontvangst

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 12,50

Minimaal aantal deelnemers = n.v.t

maximaal aantal deelnemers = 100

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Kunstlezing: Amsterdam Magisch Centrum

Kunst en tegencultuur 1967-1970.

Van 7 juli tot en met 6 januari 2019 vindt deze interdisciplinaire tentoonstelling plaats in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Wat komt er tijdens de lezing aan bod?

Het was de tijd van Provo, de Flower Power en de psychedelische muziek. Paradiso werd opgericht en de seksuele revolutie vond plaats. De maatschappij maakte ongekende veranderingen door onder meer door de opkomst van een dominante jongerencultuur en Amsterdam leek wel het magische centrum van deze tegencultuur te zijn.

In samenwerking met het Rijksmuseum en Instituut Beeld en Geluid neemt het Stedelijk Museum u mee terug naar deze periode. In de lezing vertel ik u over de kunsthistorische, maatschappelijke en culturele veranderingen die plaats vonden in deze boeiende periode aan de hand van de tentoonstelling in het Stedelijk Museum. De lezing is een perfecte voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstelling of om herinneringen op te halen aan de magische periode 1967-1970.

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal van toepassing

n.v.t.

Uw docente

Diana Kostman

Docente Diana Kostman geeft al tien jaar cursussen kunstgeschiedenis voor diverse Volksuniversiteiten en in eigen beheer.

Al sinds jonge leeftijd is zij, onder meer door veel te tekenen, in kunst geïnteresseerd geraakt. Dat leidde tot een studie Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA.

In 2006 is zij haar eigen bedrijf Artemis Omnibus begonnen. Zij geeft met veel plezier kunsthistorische cursussen, lezingen en excursies en vindt het fantastisch om te zien hoe mensen door kunst geraakt kunnen worden.