Gelukkig zijn kun je leren!

Cursusdata en tijden

Donderdag 15 november 2018

Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Onze lezingen zijn inclusief koffie/thee bij ontvangst

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 12,50

Minimaal aantal deelnemers = n.v.t

maximaal aantal deelnemers = 100

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukkig zijn kun je leren. Wil jij meer geluk in je leven en ben jij toe aan meer positiviteit? Ervaar de kracht van positieve psychologie.

Wat komt er tijdens deze lezing aan bod?

Een groot deel van ons welbevinden blijkt beïnvloedbaar te zijn. Positieve psychologie is een stroming binnen de psychologie die de nadruk legt op mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Positieve psychologen doen onderzoek naar omstandigheden waarbij mensen tot bloei komen en technieken die het welbevinden van mensen bevorderen. Denk maar aan onderzoek naar geluk, plezier, succes, welbevinden, vriendschap, empathie en liefde.

De positieve psychologie richt zich onder andere op talenten en positieve eigenschappen van mensen die ervoor zorgen dat ze zich sterk, gelukkig en tevreden voelen. Dit geldt niet alleen voor individuen maar ook voor organisaties.

Het leven gaat met vallen en opstaan en het is zeker niet zo dat er binnen de positieve psychologie alleen naar het positieve gekeken wordt, ook pijnlijke emoties, zoals verdriet horen erbij en worden erkend. Deze erkenning van zowel het negatieve als positieve zorgt voor een completer beeld van het menselijk functioneren.

Tijdens deze inspiratie avond leer je meer over de positieve psychologie en wat dit voor jou in de praktijk kan betekenen.

Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn:

• Positieve emoties
  • Welbevinden
  • Veerkracht
  • Dankbaarheid
  • Optimisme

Je krijgt zo niet alleen inzicht in het gedrag van mensen maar ook tips vanuit de positieve psychologie om je gelukkig en in balans te voelen ondanks de uitdagingen in het leven. De uitleg wordt afgewisseld met oefeningen zodat je zelf kan ervaren wat dit voor jou kan betekenen.

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal van toepassing

n.v.t.

Uw spreker

Esther Oosterling

Ik ben Esther Oosterling, levenslooppsycholoog & coach en ik heb een eigen praktijk in Amersfoort-Vathorst.

Mijn levensmotto is: 'You live & You learn.' Dat sluit helemaal aan bij mijn werk als levenslooppsycholoog & coach. We leren met vallen (tegenslag) en opstaan (successen).

Ik werk met de kracht van positieve psychologie. Ik geloof erin dat als je vanuit een ander perspectief naar je situatie kijkt, als je je mindset verandert, als je denkt in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden, dat je daarmee je leven verandert.

Elke maand maak ik het mini magazine ‘Positieve Psychologie Post’ waarin één thema centraal staat. Wil je al meer weten over dit onderwerp, neem dan alvast een kijkje op mijn website: https://www.estheroosterling.nl/inspiratie waar je het mini magazine kunt lezen.