Jan Terlouw - We kunnen niet langer wachten

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Een paar keer per jaar versturen wij onze nieuwbrief met daarin nieuws over ons cursus aanbod.

Informatie

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Jan Terlouw "We kunnen niet langer wachten"

Cursusdata en tijden

Dag: maandag 1 oktober 2018

Tijd: 19.30 - 20.30 uur

 

Onze lezingen zijn inclusief koffie/thee bij ontvangst

 

Locatie

Bibliotheek Nijkerk

Frieswijkstraat 99

3861 BK Nijkerk

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 12,50

 

De prijs is inclusief het boek "We kunnen niet langer wachten"

 

Nu inschrijven ? Klik hier!

U wordt doorgestuurd naar website van de Bibliotheek Nijkerk!

Jan Terlouw "We kunnen niet langer wachten"

Op 15 december 2017 werd in de Deventer Schouwburg de eerste editie van de Jan Terlouw-lezing gehouden. Doel van de jaarlijkse lezing is om in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw een dialoog tussen generaties tot stand te brengen en de toehoorders aan te zetten om in actie te komen voor een duurzame wereld.

 

Op 1 oktober 2018 komt Jan Terlouw naar Nijkerk om ook met jou in gesprek te gaan over een duurzame wereld.

 

 

Jan Terlouw (1931) zelf opende de lezingenreeks in Devember. Hij besprak de tegenstrijdige trends van globalisering en onze omgang met de natuur, en de onzekerheid over de toekomst die Nederlanders vandaag de dag voelen, ondanks het goede leven en de tevredenheid over hun bestaan.

 

Duospreker was Laura Faber (1986), kleindochter van Jan Terlouw en psycholoog. Zij stelde dat klimaatveranderingen – grotendeels veroorzaakt door de mens zelf – grote delen van de aarde onbewoonbaar maken en daarmee steeds grotere vluchtelingenstromen op gang zullen brengen.

 

Het boek: 'We kunnen niet langer wachten" bevat de teksten van de lezing van 15 december 2017. Dit boek krijgt u cadeau bij de lezing.

 

Wat gaan we tijdens deze avond doen?

Deze avond voert Jan Terlouw je in circa 25 minuten mee langs essentiële onderwerpen: de stormachtige technologische veranderingen, de bevolkingstoename, het steeds nijpender klimaatprobleem, de vluchtelingenstromen - waarvan in de loop van deze eeuw een grote toename wordt verwacht onder andere door het klimaatprobleem. Dit alles maakt een andere inrichting van de samenleving noodzakelijk.

 

Aansluitend gaat hij in op de vragen vanuit het publiek over de besproken onderwerpen.

 

Jan Terlouw bij DWDD 1 december 2016:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een jaar later opnieuw bij DWDD 6 december 2017:

Cursusmateriaal

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal nodig. Bij de prijs is het boekje "We kunnen niet langer wachten" inbegrepen

 

 

Cursus

Cursusmateriaal

ISBN

Indicatieprijs

We kunnen niet langer wachten

Boekje

9789462970908

inclusief (normaal € 7,50)

Nu Inschrijven

(via de website van de Bibliotheek Nijkerk)

Uw gastspreker

Jan Terlouw

 

Jan Terlouw (15 november 1931) werkte jaren als natuurkundige, voordat hij in 1971 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, vice-premier, minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer.

 

Hij was zeer succesvol als jeugdboekenschrijver en schreef onder andere de klassiekers Oorlogswinter en Koning van Katoren.

 

Samen met zijn dochter Sanne publiceerde hij al zes Reders & Reders-thrillers, evenals de literaire thriller De verdwenen menora en het waargebeurde In huis met de seriemoordenaar.

 

Op 15 november 2016 vierde Jan Terlouw zijn 85ste verjaardag met de verschijning van het jeugdboek Het hebzuchtgas en de novelle Kop uit 't zand; beide boeken gaan over het klimaat.

 

Bij die gelegenheid hield hij in De Wereld Draait Door een hartstochtelijk pleidooi voor het zuinig omgaan met de aarde en voor de terugkeer van vertrouwen in de politiek en binnen de samenleving. Miljoenen mensen zagen het fragment, en hij oogstte veel bijval, ook onder jongeren. “Ik heb een prachtig leven gehad, ik wil dat jullie dat ook hebben.”

Nu Inschrijven

(via de website van de Bibliotheek Nijkerk)