Korte verhalen schrijven

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Korte verhalen Schrijven

Cursusdata en tijden

Maandag 19 november 2018

Onze lezingen zijn inclusief koffie/thee bij ontvangst

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 14,50

Minimaal aantal deelnemers = n.v.t

maximaal aantal deelnemers = 30

Korte verhalen schrijven

U heeft na deze avond wat vuistregels, tips en valkuilen paraat bij het schrijven uw verhaal.

Wat gaan we deze avond doen?

Vanavond volgt u een stoomcursus korte verhalen schrijven, een combinatie van theorie en oefening. Arie Kok van schrijfschool Karakter, geeft wat inspirerende voorbeelden en leg de basisprincipes uit.

Daarna gaat u zelf aan het werk om een verhaalfragment te schrijven. Aan het einde van de avond kunnen een paar deelnemers (of allemaal, afhankelijk van de grootte van de groep) hun verhaal voorlezen. Daar krijgen ze dan van mij en de andere deelnemers feedback op.

U hoeft zich niet niet specifiek voor te bereiden. U krijgt na afloop een handout mee.

Voor deze lezing dient u zelf uw 'schrijfmateriaal' (schrift en pennen) mee te nemen. Na afloop krijgt u een handout van de docent.

Creatief (dagboek) schrijven

Papier (schrijft) en pennen

n.v.t.

Uw docent

Arie Kok

Arie Kok, geboren in 1968 en sinds 1 september 2012 zelfstandige als schrijver en journalist. Eind 2016 heb ik Uitgeverij Bint opgezet, waar ik nu eigenaar/uitgever van ben.

In 2013 verscheen bij Uitgeverij Mozaiek mijn debuutroman Morie, in 2015 gevolgd door de novelle Nachtmotet (Genomineerd voor de CLO Literaire Juryprijs 2016). Op dit moment werk ik aan een nieuwe roman die in 2017 moet gaan verschijnen.

Vanuit mijn bedrijf Studio Momik schrijf ik voor diverse media, produceer ik glossy’s en ben ik actief als schrijfcoach. Ik geef lezingen en workshops op het gebied van literair lezen en schrijven. In 2016 heb ik samen met Beppie de Rooy Schrijfschool Karakter opgezet. Ons paradepaardje is de Masterclass Literair Schrijven.

Van 2000 tot 2012 heb ik bij de Evangelische Omroep gewerkt, achtereenvolgens als Hoofd Internet en Hoofdredacteur Visie. Van 2014 tot 2016 was ik hoofdredacteur van De Nieuwe Koers. Voordat ik de overstap naar de media maakte, heb ik tien jaar als ICT-consultant in het bedrijfsleven gewerkt. Die ervaring komt goed van pas nu de digitalisering in de uitgeverij doorzet. In april 2013 is mijn debuutroman ‘Morie’ verschenen bij uitgeverij Mozaiek.

Verder ben ik voorzitter van het Christelijk Literair Overleg, tenor in het Sint Joriskamerkoor in Amersfoort, filmliefhebber, wielerliefhebber, wandelaar, fietser en echtgenoot van Jolien van Esterik en vader van drie dochters.

Ik ben geboren in Elst aan de Utrechtse Heuvelrug. Na 20 jaar Veluwse invloed (Nijkerk) terechtgekomen in Utrecht. Inmiddels al weer sinds 2005 met veel plezier inwoner van Vinexwijk Vathorst in Amersfoort. Als ik de wijk uit fiets, rijd ik zo de Arkemheenpolder of landgoed Hoevelaken in. Prachtige natuurgebieden om tot rust en bezinning te komen. Mijn kantoor zit aan de Zuidsingel, een van de mooiste grachten van de oude binnenstad van Amersfoort. In die afwisseling van rust in de natuur en de dynamiek van de stad ben ik op mijn best.

Meer info : www.schrijfschoolkarakter.nl