Lezing & Film: Doof Kind

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Lezing & Film: Doof Kind

Cursusdata en tijden

Donderdag 21 maart 2019

Cursusprijs & Inschrijven

Prijs lezing & film € 15,00

Prijs alleen film € 7,50

Nu inschrijven ? Klik hier!

U wordt doorgestuurd naar website van de Bibliotheek Nijkerk!

Lezing & Film: Doof kind

Portret van een dove jongeman die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

Korte introductie film:

De documentaire volgt Tobias op het snijvlak van verleden en toekomst. Door het gebruik van Home Movies zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze terug op hun jeugd.

In het heden werkt Tobias als docent Nederlandse Gebarentaal en leert hij horende studenten zijn taal en cultuur kennen. Hij heeft van zijn handicap als het ware zijn beroep gemaakt.

Hoe zien deze filmlezing avonden er uit qua tijdsplanning?

18.45 - 19.00 uur inloop

19.00 – 19.45 uur lezing

19.45 – 20.00 uur korte pauze voor start van de film + inloop van mensen die alleen voor de film komen

20.00 – 22.30 uur film vertoning plus aansluitend even na te praten over de film voor wie dat wil

Inschrijven & betalen - LET OP afwijkend t.a.v. onze andere cursussen en lezingen

Voor de filmlezingen werken wij samen met de Bibliotheek Nijkerk. Aanmelden en betalen loopt via de Bibliotheek Nijkerk. Als u klikt op nu inschrijven komt u op de site van de Bibliotheek Nijkerk uit waar u zich kan aanmelden voor deze lezing en film.

Doof kind

n.v.t.

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal nodig.

Nu Inschrijven

(via de website van de Bibliotheek Nijkerk)

Uw gastspreker

Tobias de Ronde

Tobias de Ronde is 29 jaar oud en woont in Amsterdam. Hij heeft gestudeerd aan de enige universiteit ter wereld voor doven en slechthorende in Washington (universiteit Gallaudet).

Tobias de Ronde is docent Nederlandse Gebarentaal aan Hogeschool Utrecht. Zijn vader, regisseur en bioscoopdirecteur Alex de Ronde, heeft een film gemaakt over Tobias’ jeugd. “Doven zijn niet gehandicapt. De horende maatschappij máákt ons gehandicapt.”

Nu Inschrijven

(via de website van de Bibliotheek Nijkerk)

Filmlezingen

Deze lezing bieden wij u aan in samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk!

Deze cursus bieden wij u aan in  samenwerking met de Bibkliotheek Nijkerk aan als onderdeel van Heel Nijkerk Schrijft!