Lezing & Film: The Cleaners

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Cursusdata en tijden

Donderdag 22 november 2018

Cursusprijs & Inschrijven

Prijs lezing & film € 15,00

Prijs alleen film € 7,50

Nu inschrijven ? Klik hier!

U wordt doorgestuurd naar website van de Bibliotheek Nijkerk!

Lezing & Film: The Cleaners

Een fantastische, opwindende en bijzonder actuele film over hoe de sociale media de wereld aan het stukmaken is. Of is dat overdreven? Social Media goed of slecht, voor beide kanten valt een pleidooi te houden. The Cleaners laat zien hoe social media van invloed is op de samenleving.

Korte introductie lezing:

Mark van Horik van ProteQtor - een Next-Gen IT security bedrijf - zal deze avond u meenemen langs de voor en tegens van social media, uw privacy op het www en de invloed van sociale media ons als maatschappij.

Sociale media is in een korte tijd een vast onderdeel van onze maatschappij geworden. Is de invloed positief/negatief of een beetje van beide? Maar de moderators van Facebook hebben een loodzware taak met de afschuwelijk dingen die ze zien wel of niet online te zetten. En zou dit soort censuur wel plaats mogen vinden (meningsuiting) of is dit juist nodig. Hoe kan je zelf zorgen voor een veilige aangename sociale omgeving voor jezelf.

Mark belicht het verhaal social media van diverse kanten en invalshoeken zodat u na afloop zelf uw eigen mening kunt vormen.

Korte introductie film:

Twee jonge Duitse filmmakers slagen er in om toegang te krijgen tot een van de beter bewaakte geheimen van Facebook. Het is het begin van een documentaire als een thriller, die steeds dieper graaft in de achterkant van de sociale media en laat zien hoe deze onze wereld vervormt en aantast.

Regisseurs Hans Block en Moritz Riesewieck weten toegang te krijgen tot de mensen die de ondankbare taak hebben om te bepalen wat wel of niet op Facebook mag staan.

Vanuit een anoniem kantoorgebouw in de Filipijnen wordt de hele wereld gescand. Veelal zonder enige kennis van verschillende culturen, geschiedenis, politiek of seks proberen de cleaners de protocollen zo goed mogelijk toe te passen.

Voor het eerst krijgen we inzicht in waarom bepaalde beelden wel of niet gezien mogen worden. Maar ook hoe de gebruikte algoritmes verontwaardiging pushen. Langzaam wordt duidelijk hoe Facebook een soort moderne versie van George Orwell’s 1984 is geworden.

Zeker in landen waar internet synoniem is met Facebook, zijn de gevolgen vernietigend. Veel beter getimed kan een film bijna niet zijn. De uitwassen van de sociale media zijn bijna dagelijks nieuws. Deze film geeft inzage in hoe diep verweven de negatieve gevolgen zijn met het wezen van wat de sociale media zijn. En dus ook dat er geen eenvoudige oplossingen zijn. Het is niet voor niets dat iedereen die deze film ziet, daar meteen over wil praten en discussiëren.

Hoe zien deze filmlezing avonden er uit qua tijdsplanning?

18.45 - 19.00 uur inloop

19.00 – 19.45 uur lezing

19.45 – 20.00 uur korte pauze voor start van de film + inloop van mensen die alleen voor de film komen

20.00 – 22.30 uur film vertoning plus aansluitend even na te praten over de film voor wie dat wil

Inschrijven & betalen - LET OP afwijkend t.a.v. onze andere cursussen en lezingen

Voor de filmlezingen werken wij samen met de Bibliotheek Nijkerk. Aanmelden en betalen loopt via de Bibliotheek Nijkerk. Als u klikt op nu inschrijven komt u op de site van de Bibliotheek Nijkerk uit waar u zich kan aanmelden voor deze lezing en film.

The Cleaners

n.v.t.

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal nodig.

Nu Inschrijven

(via de website van de Bibliotheek Nijkerk)

Uw gastspreker

Mark van Horik

Privacy is van groot belang. Maar er is geen echte privacy zonder security. Daarom is security ook van groot belang.

Technologie kan helpen alles wat van waarde is te beschermen. Daarom richtte ik samen met mijn partners ProteQtor - een Next-Gen IT security bedrijf.

We zijn vaak niet bewust van de online bedreigingen. Privacy en security aangelegenheden komen gecompliceerd, ongemakkelijk en duur over. Met Next-Gen Technology willen we het tegendeel bewijzen.

Belevingen zijn ook van groot belang. In een wereld waar veel producten en diensten steeds meer op elkaar lijken, maken belevingen het verschil. Customer en Employee Experiences zijn cruciaal voor organisaties. met name voor het aantrekken en behouden van klanten respectievelijk getalenteerde werknemers.

Het creëren en beheren van klantbelevingen is de taak voor iedereen binnen een organisatie, maar het is Marketing die de ‘heilige’ taak heeft om Hoeder van de Klantbeleving te zijn en de bijbehorende verwachtingen te managen. Marketing technology helpt Marketing met die taak.

Het is deze snijpunt tussen mensen, marketing en technologie dat marketing technologie zo fascinerend maakt. In mijn rol als Marketing Technology Consultant bij Marketing Guys help ik bedrijven succesvol worden door marketing technologie op een dusdanige wijze te gebruiken om duurzame relaties met iedereen die van belang zijn te maken en te onderhouden.

Elias Crum – eigenaar en oprichter van Marketing Guys – en ik delen dezelfde fascinatie voor Marketing Technology die onder meer resulteerde in de Marketing Technology Podcast die we beiden hosten. Als je in MarTech geïnteresseerd bent, luister een keer naar onze podcasts: https://marketingguys.nl/category/podcasts/.

Nu Inschrijven

(via de website van de Bibliotheek Nijkerk)

Filmlezingen

Deze lezing bieden wij u aan in samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk!

Deze cursus bieden wij u aan in  samenwerking met de Bibkliotheek Nijkerk aan als onderdeel van Heel Nijkerk Schrijft!