Utrecht, Caravaggio en Europa

Cursusdata en tijden

Dag: maandag 18 februari 2019

Tijd: 19.30 - 21.30 uur

Onze lezingen zijn inclusief koffie/thee bij ontvangst

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 12,50

Minimaal aantal deelnemers = n.v.t

maximaal aantal deelnemers = 100

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Kunstlezing: Utrecht, Caravaggio en Europa

Van 15 december 2018 t/m 24 maart 2019 is in het Centraal Museum in Utrecht de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa te zien.

Wat leert u tijdens deze cursus?

Deze tentoonstelling volgt de Utrechtse kunstenaars Dirck van Baburen, Hendrick ter Brugghen en Gerard van Honthorst op hun reis naar Rome om het werk van hun grote voorbeeld Caravaggio te bestuderen.

Caravaggio was een van de grote barokkunstenaars. Hij stond bekend om zijn aanstootgevende schilderijen waarmee hij vooral de werkelijkheid wilde laten zien. De tegenstelling tussen schoonheid en lelijkheid was ook een geliefd thema bij Caravaggio.

De Utrechters waren niet de enige kunstenaars die de reis naar Rome maakten. Vanuit heel Europa trokken vele kunstenaars hier naar toe. In de tentoonstelling zijn de verschillen en overeenkomsten tussen deze kunstenaars te zien. De lezing is de perfecte voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstelling.

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal van toepassing

n.v.t.

Uw docente

Diana Kostman

Docente Diana Kostman geeft al tien jaar cursussen kunstgeschiedenis voor diverse Volksuniversiteiten en in eigen beheer.

Al sinds jonge leeftijd is zij, onder meer door veel te tekenen, in kunst geïnteresseerd geraakt. Dat leidde tot een studie Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de UvA.

In 2006 is zij haar eigen bedrijf Artemis Omnibus begonnen. Zij geeft met veel plezier kunsthistorische cursussen, lezingen en excursies en vindt het fantastisch om te zien hoe mensen door kunst geraakt kunnen worden.