Lezing & Film: Wild

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Lezing & Film: Wild

Cursusdata en tijden

Donderdag 4 oktober 2018

Cursusprijs & Inschrijven

Prijs lezing & film € 15,00

Prijs alleen film € 7,50

Nu inschrijven ? Klik hier!

U wordt doorgestuurd naar website van de Bibliotheek Nijkerk!

Luc Enting verteld over zijn film Wild!

Op dierendag 4 oktober 2018 komt Luc Enting vertellen over de door hem gemaakte film Wild. Een film, een documantaire of ... Tja zegt u het maar. Luc Enting noemt het zelf een gedramatiseerde natuurfilm. Het toont het mooie veluwse landschap op een geheel eigen wijze!

Korte introductie film: WILD

Vanaf 1 februari 2018 draait de film WILD, bonte families op de Veluwe in ruim 60 bioscopen in Nederland. Het is de eerste bioscoopfilm van Luc Enting. Hij bracht ruim 2 jaar lang vele uren in tentjes en hutjes de Veluwe door om de schuwe dieren op hun allermooist in beeld te brengen.

ANDRÉ VAN DUIN

WILD wordt verteld door André van Duin. Het geeft de film een unieke sfeer en laat zien dat ook in de natuur veel humor voorkomt.

KARAKTERS

Wild is geen documentaire, maar een gedramatiseerde natuurfilm. De hoofdkarakters in de film zijn het edelhert, het wilde zwijn en de vos. We zien hoe ze door de seizoenen heen op zoek gaan naar voedsel, hoe ze hun partners ontmoeten en hun nakomelingen grootbrengen. Daarbij moeten ze de nodige uitdagingen overwinnen.

CINEMASCOPE

De film is opgenomen in voornamelijk 4K resolutie en wordt vertoond in Cinemascope 1:2.35.

Voor de film werd in totaal 618 uur materiaal opgenomen met diverse camera's: de Panasonic Varicam 35, de Panasonic GH4, een Phantom drone, GoPro camera's, nachtcamera's van Bosch en een op afstand bestuurbare Bradley.

Hoe zien deze filmlezing avonden er uit qua tijdsplanning?

18.45 - 19.00 uur inloop

19.00 – 19.45 uur lezing

19.45 – 20.00 uur korte pauze voor start van de film + inloop van mensen die alleen voor de film komen

20.00 – 22.30 uur film vertoning plus aansluitend even na te praten over de film voor wie dat wil

Inschrijven & betalen - LET OP afwijkend t.a.v. onze andere cursussen en lezingen

Voor de filmlezingen werken wij samen met de Bibliotheek Nijkerk. Aanmelden en betalen loopt via de Bibliotheek Nijkerk. Als u klikt op nu inschrijven komt u op de site van de Bibliotheek Nijkerk uit waar u zich kan aanmelden voor deze lezing en film.

Filmlezing Wild

n.v.t.

gratis

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal nodig.

Nu Inschrijven

(via de website van de Bibliotheek Nijkerk)

Uw gastspreker

Luc Enting - Enting Films

LUC ENTING (1957) behoort tot de meest bekende en productieve hedendaagse Nederlandse natuurfilmers. Hij is al vanaf jonge leeftijd gefascineerd door de natuur. Toch gaat hij pas op latere leeftijd de natuur vastleggen op foto en film.

Luc groeit op in Drenthe, midden op het platteland. Luc’s vader is een groot natuur-liefhebber en leert hem spelenderwijs veel over de natuur.

Tijdens een van zijn zwerftochten in de natuur ontmoet Luc een fotograaf. Deze stimuleert hem om ook te gaan fotograferen. Dat blijft tot zijn 25ste een grote hobby. Daarnaast werkt Luc in die tijd als stedenbouwkundig tekenaar bij de gemeente Ede. Langzamerhand wordt fotograferen filmen en gaat Luc steeds minder voor de gemeente werken. Hij heeft geen filmopleiding genoten, maar leert het vak door het ‘vooral veel te doen’.

In 1996 breekt hij door met zijn eerste film Het edelhert. De film is een weerspiegeling van jarenlange research naar de juiste apparatuur, opnametechnieken en een grote dosis liefde en passie voor natuur. In de jaren die volgen werkt hij als natuurfilmer en producent mee aan programma’s zoals Alle dieren tellen mee (AVRO), Puur natuur (TROS), Lang leve de lente (EO) en een hele reeks natuurfilms, documentaires en reclamefilmpjes. Luc Enting wil met zijn films mensen, dieren en natuur dichter bij elkaar brengen. Het begrip "natuur" wordt in zijn films dan ook ruim geïnterpreteerd. Ook cultuurhistorie en de menselijke beleving worden door de films heen verweven.

Luc Enting is een graag geziene gast in tv-programma's waarin aandacht wordt besteed aan de natuur. Zo schuift hij regelmatig aan bij De wereld draait door en vertelde hij bij VARA's Vroege Vogels over de webcams die hij plaatste voor Beleef de lente, de website van Vogelbescherming Nederland waar al jaren een aantal vogels te volgen zijn die hun kuikens voor de webcams grootbrengen.

NATUUROPVATTING

Luc Enting heeft een uitgesproken idee over hoe de mens met de natuur dient om te gaan. In al zijn films komt dit idee naar voren en het komt erop neer dat de mens de natuur die ons nog rest met zorg moet behandelen. Met name in het kleine Nederland waar de natuur door oprukkende bebouwing en toenemende activiteiten soms zwaar onder druk staat. Verantwoordelijk natuur-beheer is daarbij óók zeer belangrijk. Kennis over diergedrag, zorgvuldigheid en geduld zijn dingen die daarbij horen. Maak de natuur niet altijd ondergeschikt aan de behoeften van de mens maar draag er zorg voor dat een zeker deel van natuur- en rustgebieden slechts bestemd is voor dieren en planten. Alleen zó garanderen we dat ook de generaties na ons nog van kwetsbare soorten kunnen genieten.

Meer info over Luc Enting en zijn films: https://www.entingfilms.nl

Nu Inschrijven

(via de website van de Bibliotheek Nijkerk)

Filmlezingen

Deze lezing bieden wij u aan in samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk!

Deze cursus bieden wij u aan in  samenwerking met de Bibkliotheek Nijkerk aan als onderdeel van Heel Nijkerk Schrijft!