2x sneller lezen, 3 x beter onthouden

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 65,00

Minimaal aantal cursisten = 8

Maximaal aantal cursisten = 12

Twee keer sneller lezen, drie maal beter onthouden

In dit jachtige tijdperk neemt de hoeveelheid informatie almaar toe.

De methode voor Twee keer zo snel lezen en 3 maal beter onthouden heeft een goede samenhang dankzij dezelfde basistechnieken.

Snellezen laat je informatie die je leest sneller in je opnemen.

Mindmaps zijn a.h.w spiekbriefjes waarmee je weggezakte informatie snel en effectief weer terughaalt. Met de Geheugentips leer je die informatie langer en slimmer onthouden.

In deze actieve cursus leer je tenminste 2 maal zo snel lezen, terwijl je de informatie goed opneemt. Je leert slimmer onthouden en een uiterst handige manier om notities te maken.

Snellezen

Verdubbel meetbaar je leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve snelleestraining leer je niet alleen sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen.

Deze intensieve training is gebaseerd op een nieuwe methode die hersenen en ogen effectiever laten samenwerken. Tijdens de training oefen je met praktische voorbeelden. Door een aantal tests krijg je inzicht in jouw manier van lezen en verwerken van informatie. Op basis daarvan bepaal je welke leesaanpak voor jou het beste resultaat oplevert.

Mindmapping

Met mindmapping leer je op snelle en creatieve wijze je gedachten te ordenen en in lijn te brengen met jouw ideeënstroom. Dat komt goed van pas bij onder meer: het voorbereiden van presentaties; goed luisteren en onthouden; effectiever met tijd kunnen omgaan; het maken van een opzet voor een brief, rapport of voorstel; het plannen van een project, een reis of verkoopgesprek; het leren van een taal of samenvatten van een boek; het oplossen van een probleem; het maken van aantekeningen bij een bespreking, training of interview. We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven.

Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kun je nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? En loop jij ook wel eens over van ideeën of verlies je het overzicht? Hoe kan je dit nu helder maken voor jezelf en eventueel ook voor anderen?

Mindmapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij je het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van je gedachtepatronen (Mind).

Reacties van eerdere deelnemers aan deze cursus

"Het werkt echt. Het is een heldere methode met eenvoudige technieken. Ook nog eens de Slimste Manier om te Studeren"

"Ik lees nu al veel sneller"

"Wist niet dat ik al zoveel weet ;-)"

"Gebruik mindmappen nu bijna dagelijks... Handig".

Uw cursus materiaal ontvangt u via en betaald u aan de docent. Daarnaast vragen wij u zelf pen en papier mee te nemen.

2 x sneller lezen, 3 x beter onthouden

Uw docent

Ary Velstra

Ary Velstra werkte als ICT professional, consultant, manager, directeur a.i. en trainer bij onder meer CCF(Frisian Diary Foods,) Interprogram (Sogeti), Sperry Univac (Unisys), Volmac Software Group (Cap Gemini), Template Software en Drielingh.

In verschillende rollen hielp hij organisaties en eindgebruikers de mogelijkheden van ICT hard- en software optimaal te benutten.

Ary begon zelf pas in 1998 met mindmappen toen hij ontdekte dat z'n dochter op deze manier veel betere studieresultaten haalde in veel minder tijd.

Hij gebruikt zijn enorme ervaring, door in de trainingen waar mogelijk voorbeelden uit de praktijk te gebruiken. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en mede daardoor beklijft de kennis en vaardigheid uitstekend.

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten