Startdatum cursus

minimaal aantal cursisten: 6

maximaal aantal cursisten: 12

EHBO

Evenals voorgaande jaren biedt de Volksuniversiteit Nijkerk in samenwerking met EHBO Vereninging Nijkerk een cursus EHBO aan. Nu inclusief Eerste Hulp aan Kinderen.

De duur van de cursus beslaat 10 avonden (woensdag). De cursus voor het seizoen 2018/2019 start op woensdag 17 oktober . Op 23 januari 2019 vindt dan het examen plaats.

Het examen wordt afgenomen conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Deze organisatie is belast met het opstellen en naleven van de regels voor een geldig landelijk erkend EHBO-diploma.

Wat leert u o.a. tijdens deze cursus?

Tijdens deze cursus wordt u vertrouwd gemaakt met het beoordelen en herkennen van levensbedreigende letsels en hoe te handelen. Uitgebreid wordt het reanimeren, zowel voor volwassenen als kinderen en baby’s besproken en geoefend. Tevens wordt u geleerd verbanden aan te leggen en worden diverse kleine letsels besproken. (bv oog. oor. neus en mond.)

Vergoeding via zorgverzekeraar?

Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus of een gedeelte daarvan. Het is zeker aan te raden om dat na te gaan bij uw zorgverzekeraar. Uiteraard kunt u van ons zo nodig een kwitantie krijgen om uw cursusgeld te declareren.

De navolgende zaken zijn bij het cursusgeld inbegrepen:

• Studiemateriaal

• Verbandleer

• Reanimatie / AED

• Eerste Hulp aan Kinderen

• Examenkosten

De cursus wordt gegeven door ervaren docenten. Verder wordt er medewerking verleend door iemand vanuit de LOTUS (Landelijke Organisatie Tot Uitbeelding Slachtoffers).

Uw cursus materiaal ontvangt u van de docent op de eerste bijeenkomst.

Boek

Cursusmaterialen

inclusief cursusprijs

Uw docenten

Egbert Oosterhof

Het is leuk om voor het samenwerkingsverband Volksuniversiteit Nijkerk en EHBO Vereniging Nijkerk les te geven. In de EHBO cursussen kun je aan cursisten meegeven wat te doen en juist niet te doen bij ongelukken.

Natuurlijk is het goed om te leren wat je moet doen in levensbedreigende situaties zoals bij een reanimatie maar het is ook van groot belang om de juiste dingen te doen en een helpende hand te kunnen bieden bij minder ernstige situaties.

En ook al lijkt het in eerste instantie minder ernstig toch zijn er situaties denkbaar waarbij herkenning en tijdig handelen zeer belangrijk zijn zoals bijvoorbeeld bij de eerste tekenen van een CVA (hersenbloeding en -infarct).

Als chauffeur op de ambulance kom ik regelmatig tegen dat een goed opgeleide EHBO-er een belangrijke rol kan spelen. Een EHBO- of reanimatiecursus is een doe-cursus. Zeker is er een gedeelte theorie maar het gaat vooral om het oefenen. Op die wijze kun je dan in de praktijk vooral handelend optreden.

Er is een mooi EHBO-boek en bij de cursus hoort niet veel huiswerk . Gewoon (nog eens) doorlezen wat er behandeld is en na het behalen van het diploma als 'naslagwerk' te gebruiken.

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten