Fotografie Masterclass

Fotografie Masterclass

Cursudata en tijden

Zaterdag 10.00 - 17.00 uur

 

  • 22 september 2018
  • 03 november 2018

Locatie

Deze dagen zijn op locatie ergens in Nederland. Bestemmingen zijn afhankelijk van weer en interesse van cursisten.

 

Meer informatie volgt

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 85,00

 

Minimaal aantal cursisten = 8

Maximaal aantal cursisten = 12

 

Fotografie Masterclass

De afgelopen jaren hebben diverse cursisten deelgenomen aan de vervolgcursus fotografie bij de VUN. Vanuit deze groep kwam de vraag om een vervolg te geven aan deze lessen.

 

In het najaar van 2018 hebben wij voor deze groep cursisten 2 fotografie dagen georganiseerd. De dagen staan onderleiding van onze fotografie docent Joop de Jong.

 

Wat gaan we deze dagen doen?

Fotograferen natuurlijk! Tijdens deze dagen verzamelen we om 10.00 uur op de locatie waar we deze dag aan de slag gaan met onze camera. Wat we in de basis- en gevorderden cursus geleerd hebben gaan we in de praktijk brengen.

 

De fotografeer locatie is mede afhankelijk van het weer (bij slecht weer zoeken we een binnenlocatie op). Wij raden u aan een museumkaart aan te schaffen als u deel wenst te nemen aan deze cursus op veel van de potentiele locaties is deze namelijk geldig (wijzigingen voorbehouden, zie de site van de museum jaarkaart voor een actueel overzicht). Wij raden deze kaart aan omdat wij voornemens zijn - bij voldoende interesse - om in het voorjaar van 2019 wederom een aantal dagen voor een masterclass te organiseren.

 

Een overzicht van de mogelijke locaties die voor deze dagen in aanmerking komen zijn:

 

1 Archeon - (museumkaart geldig)

2 Avifauna

3 Ouwehands dierenpark / Dierenpark Amersfoort

4 Nationaal militair museum Soesterberg (museumkaart geldig)

5 Beeldentuin Garderen

6 Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Mooi voor macro en vlinders

7 Louman Automuseum Den Haag

8 Zuiderzee museum (museumkaart geldig)

9 Openluchtmuseum Arnhem (museumkaart geldig)

10 Spoorwegmuseum (museumkaart geldig)

11 Kasteel de Haar / Slot Zuylen / Paleis 't Loo / Muiderslot / Kasteeel Doorwerth en Kasteel museum Sypenstein (museumkaart geldig)

 

De locaties worden zodra definitief vastgelegd via deze website bekend gemaakt.

 

Optioneel

Voor de deelnemers die dit leuk en gezellig vinden sluiten we de dag af met een gezamelijk diner voordat ieder weer zijn eigen weg gaat. Dit is geheel vrijblijvend en wordt op de dag zelf in overleg met elkaar besproken.

 

Niet de vervolgcursus gedaan maar wilt u toch mee op deze dagen?

Heeft u niet de vervolgcursus gevolgd, maar heeft u wel ervaring met fotograveren en vindt u het leuk om mee te gaan op deze dagen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we in overleg met de docent of u kunt aansluiten.

 

Om iedereen voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven tijdens deze dagen is het maximum aantal deelnemers 12 per groep.

Cursusmateriaal

Voor deze cursus is geen cursusmateriaal van toepassing. Wel dient u rekening te houden met de volgende eventuele bijkomende kosten, welke voor eigen rekening zijn:

 

Cursus

Cursusmateriaal

ISBN

Indicatieprijs

Lunch en/of diner

 

 

 

Entreegelden locatie

advies = museumkaart

 

€ 60,00 museumkaart

Uw docent

Joop de Jong

 

Al meer dan 35 jaar heb ik ervaring op het gebied van het geven van fotocursussen. Mijn kennis over fotografie heb ik verkregen door het volgen van verschillende opleidingen en cursussen, onder andere aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Ik heb een aantal jaren als professioneel fotograaf gewerkt, met als specialiteit portretfotografie in mijn eigen studio. Maar ook bedrijfsfotografie en trouwfotografie heb ik veel gedaan. Naast het maken van foto's geef ik sinds 1980 les in fotografie, waaronder vier jaar op de Fotovakschool, en meerdere jaren op de Volksuniversiteiten in Lelystad, Harderwijk en Almere en de Flevoacademie in Zeewolde en komend seizoen ook in Nijkerk.

 

Tegenwoordig houd ik me in de fotografie alleen nog bezig met het geven van verschillende cursussen. Het overdragen van kennis over fotografie en mensen leren meer uit hun camera te halen blijft een leuke uitdaging.

 

Mijn bedoeling is laagdrempelige fotocursussen aan te bieden, die voor iedereen te volgen zijn, ook als je geen enkele ervaring met een spiegelreflexcamera hebt.

 

Ik hoop dat je na het lezen van de informatie enthousiast geworden bent en je aanmeldt voor één van de cursussen door middel van het aanmeldformulier.

 

Wellicht tot ziens.

Informatie

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Een paar keer per jaar versturen wij onze nieuwbrief met daarin nieuws over ons cursus aanbod.