Het verborgen gezicht van moderne slavernij

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Cursusprijs & Inschrijven

Cursusprijs € 56,00

Minimaal aantal cursisten = 8

Het verborgen gezicht van moderne slavernij

In 3 avonden nemen Henk Jan Kamsteeg en Ruben Vlot van mensenrechtenorganisatie International Justice Mission u mee in de wereld van de moderne slavernij.

Lezing 1: Slavernij wereldwijd

Slavernij is afgeschaft. Denken wij. Toch zijn er anno 2019 meer slaven dan ooit. Ontdek het gezicht achter de cijfers.

Verbaas je over onze rol in slavernij. En leer wat wij kunnen doen om een eind te maken aan slavernij. Until all are free!

Lezing 2: Slavernij, ook in Nederland?

Oké, slavernij bestaat dus nog steeds en is groter dan ooit. Maar niet in Nederland. Toch?

Stap in de wereld van mensenhandel binnen onze eigen landsgrenzen.

Lezing 3: Slavernij, wat doe je er aan?

We weten nu dat slavernij nog steeds bestaat. Zowel ver weg als dichtbij. Wat kun je doen nu je dit weet?

Uw cursus materiaal ontvangt u via de docent.

Het gezicht van de moderne slavernij

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Uw docenten

Henk Jan Kamsteeg

Henk Jan Kamsteeg (1976) is eigenaar van Proistamenos. Maar belangrijker: hij is getrouwd en papa van drie dochters.

Henk Jan schreef diverse boeken over leiderschap, werkte zes jaar voor het blad Leadership, las talloze boeken over leiderschap en interviewde mannen als Ken Blanchard, Stephen Covey en Ben Tiggelaar.

Tegenwoordig werkt Henk Jan naast voor Proistamenos, als manager Storytelling bij mensenrechtenorganisatie International Justice Mission www.ijmnl.org. Want nu is het in leiderschap soms kommer en kwel, wanneer het om de situatie van de armsten van de wereld gaat, is het pas echt diepe ellende. Hierbij kun je denken aan slavernij, handel van kinderen voor de seksindustrie en misbruik van kleuters voor cyberseks. Met IJM wil Henk Jan verschil maken in de strijd tegen slavernij. Until all are free!

Ruben Vlot

Het verhaal van God verbinden aan het verhaal van mensen. Dat verlangen bracht Ruben er toe Theologie te gaan studeren. Na zijn studie kwam hij in het jeugdwerk terecht waar hij o.a. werkte als jongerenwerker, organisator, jeugdwerkadviseur en teamleider bij de HGJB. De thematiek van ‘recht doen’ kreeg in die jaren een steeds grotere betekenis in zijn leven en hij is blij dat jij zijn talenten en opgedane vaardigheden nu mag inzetten voor IJM.

‘Werken voor IJM voelt elke dag weer als een voorrecht. Ik vind het onbestaanbaar dat er op dit moment nog zoveel (meer dan ooit) mensen leven in slavernij. Ik voel mij geroepen om een stem te zijn voor hen die weerloos zijn. (Spreuken 3:18) Until all are free!