Vragen, Praten en Luisteren

Cursusdata en tijden

Woendag  19.00 - 21.30 uur


Lesavonden:

16 januari 2019

23 januari 2019

30 januari 2019

06 februari 2019

13 februari 2019


Locatie

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Cursusprijs  & Inschrijven

Cursus € 99,00


Prijs per losse les  € 27,50

minimaal 8 deelnemers


Nu inschrijven ? Klik hier!

Informatie

Algemene informatie m.b.t. onze cursussen en lezingen

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten

Een paar keer per jaar  versturen wij onze nieuwbrief met daarin  nieuws over ons cursus aanbod.

"Vragen, Praten en Luisteren"

"Vragen, Praten en Luisteren"

 

In 5 avonden  krijgt  je meer inzicht in jezelf,  leer je  vragen, praten en luisteren.  Aan het einde van deze 5  avonden  kan je jezelf en anderen beter begrijpen en daardoor prettiger communiceren met alle voordelen  vandien!

(Het is ook mogelijk om per losse les in te schrijven voor deze cursus)


  Ken je kernkwaliteiten (16 januari 2019)

In ons leven komen we veel mensen tegen. Dit kan familie zijn, mensen via je werk, sociale contacten. Met de een is er direct een click, met een ander zijn er wrijvingen. Hoe komt het, dat de ene persoon ons wel ligt en de ander niet? Als mens hebben we allemaal zo onze (kern)kwaliteiten, dat maakt ieder mens uniek. En wat voor de een zijn (kern)kwaliteit is, is voor de ander zijn valkuil.


Je gaat leren dat ieder mens Kernkwaliteiten bezit. Je gaat patronen doorzien bij jezelf en anderen. Wil jij inzichten krijgen in andere mensen en een fijnere relatie met jezelf en anderen opbouwen? Geef je dan op voor deze workshop.


Durf te vragen (23 januari 2019)

Als kind kijk je met een open vizier naar de wereld en durf je alles. Je vraagt net zo lang naar een ‘waarom’ tot je een bevredigend antwoord hebt. Helaas leert de loop van de tijd dat je vragen niet altijd de gewenste reacties oproepen. Je durft niet meer uit angst voor het antwoord, angst om de ander pijn te doen, angst om de ander kwijt te raken… Misschien ga je zelf wel antwoorden zitten bedenken of houd het je ’s nachts wakker.. Terwijl je door te vragen juist zo veel moois kunt ontvangen! In deze workshop leer je hoe je jezelf weer kunt openstellen.


Je lichaam spreekt, hoe leer ik daar naar luisteren (30 januari 2019)

Je lichaam is alles wat je hebt. Je kostbaarste bezit. Het kan je heel veel vertellen en dat doet het ook. Er naar luisteren hebben we niet geleerd en daardoor negeren we vaak de signalen, totdat het te laat is. Dan worden we geconfronteerd met ons lichaam op een pijnlijke manier. Je denkt, voelt en beweegt met je lichaam. Met je zintuigen neem je waar, je hersenen zetten deze om in gedachten waar emoties aan worden gekoppeld. Als lichaam en geest in balans is, is je lichaam ook in balans.

In deze workshop ga je leren de signalen van je lichaam te herkennen. Waardoor je zorgt voor balans in lichaam en geest. Met gevolg een fijner lichaam en een rustiger geest.


Hart praat, hoe krijg ik mijzelf en de ander aan de praat (6 februari 2019)

Communiceren kan knap lastig zijn, want wat als iemand iets tegen je zegt en het doet je pijn. Of als jij vindt dat een ander iets niet goed doet en je wilt daar iets over zeggen. Hoe doe je dat dan? Want je wilt geen conflict, geen ruzie. Vaak houden we dan ons mond, kroppen de emoties op die we voelen. We durven niet zomaar iets tegen de ander te zeggen. Door Hart praat toe te passen voorkom je conflicten en durf en kun jij alles zeggen wat je wilt. Hart praat is communiceren, vanuit je hart, de liefde voor jezelf. Je valt de ander niet aan, je geeft aan wat iets met je doet. Door aan te geven wat iets met je doet, blijf je in verbinding met jezelf en verbind je je met die ander, zonder te wijzen met een vinger. Zo gaat communiceren ineens vanzelf.


Je stralende jij! (13 februari 2019)

Een stralende jij, dat willen we allemaal wel. Je voelt je gelukkig, hebt meer dan voldoende energie, je bruist, je ogen stralen. Je ogen zijn je ziel en als je ziel straalt, straal jij ook. Stralen komt dus van binnenuit. Ontdek de geheimen van diegenen die weten hoe ze kunnen stralen. Welke stappen je daar voor kunt zetten om ook elke dag als een feestje te ervaren. Stralende mensen hebben lef, kennen hun grenzen, zijn dankbaar en tevreden met wat er is. Hun streven is balans hebben en behouden en niet te streven naar meer. Want ze weten dat meer er vanzelf komt. Wil jij de geheimen leren kennen van hoe je kunt stralen? Kies dan voor deze workshop.


Deze avonden worden ook als losse lezing aangeboden. Inschrijven op één of een aantal van de 5 avonden is ook mogelijk!

Cursusmateriaal

Voor deze lezing is geen cursusmateriaal nodig.

Cursus

Cursusmateriaal

ISBN

Indicatieprijs

Vragen, Praten en Luisteren

n.v.t.


n.v.t.

Uw Docent

Yvonne Witteveen


Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Yvonne Witteveen, gediplomeerd counselor, coach op velerlei gebieden. Ik werk als Verander/Inzicht & Bewustzijnscoach.


Na een relatie van ruim 20 jaar stond ik ineens alleen voor de opvoeding van mijn toen acht-jarige zoon. Die opvoeding moest gecombineerd worden met een meer dan fulltime baan als trainer, opleidingsadviseur door het hele land heen. Stress begon mij voor de voeten te lopen, ik wilde het goed doen, te goed, mocht van mijzelf geen fouten maken. Stelde hoge eisen aan mijzelf en ook aan mijn omgeving. Tot er een moment in mijn leven kwam, dat ik dacht, waar ben ik toch mee bezig, ga eens leven, Echt leven…..Mijn zware baan opgezegd en ben mij gaan richten op die dingen die in het leven echt belangrijk zijn.


Het echte leven voor mij is, het leven als een uitdaging te zien en niet als zwaar. Het betekent jezelf vinden en aan het roer staan van je eigen leven. We hebben zoveel kracht in ons en ik kan jou helpen die kracht in jezelf te vinden.


Je kunt bij mij terecht voor: Individuele Coaching / Relatiecoaching / Stresscoaching / Jongerencoaching / Kindcoaching / Gezinscoaching/ Luistercoaching/ Bedrijfscoaching / Teambuilding.


Ook verzorg ik Trainingen & Workshops en Lezingen in mijn eigen Academie: De Bewust-Zijn Academie en geef ik deze ook door het hele land heen.