Latijn en Griekse taal en cultuur o.v.b.

Latijn en Grieks taal en cultuur (introductiecursus)

Wanneer?

Startdatum & Lestijden

Taal & Cultuur 
volgt | 19.30 - 21.30 uurWaar?


Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Kosten?


Prijs € 200,00 p.p.
12 lessen


Minimaal aantal deelnemers: 5

Maximaal aantal deelnemers: 16

Klassieke talen: Latijn en Grieks taal en cultuur


Wel eens een Romein of Griek uit de oudheid ontmoet? Allicht niet in levenden lijve, maar als je goed kijkt, kom je ze overal tegen: in de bioscoop, in films als Hercules of Gladiator. Of op straat, bijvoorbeeld in de vorm van architectuur zoals het Amerikaanse Witte Huis of het Amsterdamse Paleis op de Dam. En natuurlijk in moderne talen en literatuur, filosofie, politiek en debat. Want de klassieke wereld is nog altijd belangrijk.

Hoe dat komt, en waar dat allemaal zichtbaar is, gaan we tijdens de introductiecursus Klassieke talen: Latijn en Grieks ervaren. Er zal zowel aandacht voor de taal als voor de cultuur zijn. De introductiecursus is bedoelt als kennismaking voor iedereen die wil proeven aan de klassieke talen en het rijke culturele erfgoed dat zij met zich meebrengen.  Er is geen voorkennis nodig om deze cursus te kunnen volgen.

Studieboeken


Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken tenzij hieronder aangegeven is dat het boek via de docent geleverd zal worden. In dit laatste geval gaat ook de betaling van de curusmaterialen via de docent(e).
Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

Latijn en Griekse Taal & Cultuur

volgt

volgt

volgt
Uw docente: Vacant

Ben jij onze nieuwe docent Latijn en Grieks?