VUN (VRIJWILLIGER) VACATURES

Wordt bestuurlid bij de VUN!

Extra handjes zijn altijd welkom. De vrijwilligers van de VUN vormen samen het bestuur en organiseren elk jaar een afwisselend programma van cursussen en lezingen.

Zoals elke organisatie die draait op vrijwillgers, kunnen wij altijd extra handjes gebruiken.

De bestuursperiode loopt van 1 juli t/m 30 juni. Tijdens het lopende cursusseizoen instromen? Graag!

Wie zijn wij?

Wij zijn het bestuur van de Volksuniversiteit Nijkerk. Dit bestuur bestaat op dit moment uit 6 vrijwillige bestuursleden. Binnen het bestuur kennen wij de volgende functies:

• Voorzitter
  • Penningmeester
  • 1e secretaris
  • 2e secretaris
  • Cursusco√∂rdinatoren

Wij zien het als uitdaging, om elk jaar weer een leuk, fris en breed aanbod te organiseren voor onze cursisten. Waarbij een goede kwaliteit en een goede organisatie rondom onze cursussen en lezingen een belangrijk aspect is.

Voorzitter, penningmeester en secretaris vormen samen het dagelijks bestuur. De bestuursleden treden aan voor minimaal 3 jaar.

Welke inzet wordt van u als bestuurslid van de VUN verwacht?

• circa 1 x per maand aanwezig zijn bij de bestuursvergadering (schoolvakanties niet)
  • 1 x per jaar aanwezig zijn bij informatiebijeenkomst van de VUN (eind augustus / begin september)
  • Bereidheid om aanwezig te zijn bij (promotie)activiteiten waar de VUN aan deelneemt (b.v. uitmarkt/seniorenbeurs/taalhuis/regio vergaderingen)
  • Actief meedenken en promoten van onze cursussen en lezingen
  • Specifieke activiteiten die bij uw functie binnen ons bestuur kunnen horen zijn o.a.:
  • extra vergaderingen dagelijks bestuur
  • afspraken met (nieuwe) docenten
  • jaarverslagen maken
  • kascommissie vormen
  • Van februari t/m mei is voor ons een drukke periode, want dan bereiden wij het volgende cursusjaar voor. Algemene taken voor alle bestuursleden zijn:
  • werven van adverteerders voor onze cursusprogrammaboekje
  • actief mee denken over het nieuwe cursussen- en lezingenprogramma voor het komende jaar
  • het gezamenlijk vaststellen van het cursus- en lezingenaanbod voor het komende jaar

Wat bieden wij?

• De vrijheid om zelf (grotendeels) te kunnen bepalen hoe, wanneer en waar je aan de slag gaat voor de VUN
  • Een prettige sfeer binnen het bestuur, waar samenwerken en elkaar ondersteunen de normaalste zaak van de wereld is.
  • Je maakt het mogelijk dat cursisten van de VUN zich op een prettige ontspannen manier kunnen (blijven) ontwikkelen.
  • Ruimte voor eigen inbreng
  • Bestuurlijke en organisatorische ervaring op doen

Meer informatie over de specifieke rollen binnen ons bestuur?

Voor uitgebreide omschrijving van de functies binnen ons bestuur kunt u het volgende document downloaden: Bestuursfuncties VUN

Open sollicitaties docenten / gastsprekers

Bent u (taal)docent of deskundige en denkt u een leuke cursus of lezing te kunnen verzorgen voor de Volksuniversiteit Nijkerk?

Dan staan wij zeker open voor uw suggestie. Stuurt u ons gerust uw idee met cv en motivatie toe.

Bent u taaldocent of native speaker en heeft u ervaring met lesgeven aan volwassenen? Neemt u dan gerust contact met ons op als u interesse heeft in het lesgeven bij ons aan de Volksuniversiteit Nijkerk. Ook als het een taal betreft die wij nog niet aanbieden.

Wij zijn elk cursusjaar weer op zoek naar het uitbreiden en verdiepen van onze (taal-) cursusaanbod. U kunt per mail reageren op secretariaat@vu-nijkerk.nl

2e Secretaris (vrijwiliger)

De VUN zoekt een 2e secretaris. Gezien de groei in cursisten in de afgelopen jaren is het werk van de secretaris toegenomen. Daarom zoekt de VUN een 2e secretaris.

Interesse? Stuur dan een e-mal naar: secretariaat@vu-nijkerk.nl

Bestuursleden gezocht per 1 juli 2019

Lijkt het u leuk om als bestuurslid (vrijwilliger) bij ons aan de slag te gaan? Per 1 juli 2019 zoeken wij vervanging van aftredende bestuursleden.

Interesse? Stuur dan een e-mal naar: secretariaat@vu-nijkerk.nl

Open sollicitatie docenten/gastspreker?

Onder aan deze pagina vindt je meer informatie over de werkwijzen voor het insturen van uw open sollicitatie  bij de VUN

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

Korte Cursussen: Gert Jan Messelink

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109