VUN Special: De Nijkerkse kant van de Puttense Razzia

VUN Special: De Nijkerkse kant van de Puttense Razzia

Maandag 16 maart 2020

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Gelderland Herdenkt .... De Nijkerkse kant van de Puttense Razzia

Anton van Renssen beschikt over enkele unieke bronnen die het Nijkerkse verhaal van de Puttense Razzia vertelt: Een interview met de laatste gijzelaar in het Nijkerkse stadhuis, het dagboek van burgemeester Bruins Slot en ook het dagboek van zijn dochter.

Deze avond we stil bij 75 jaar vrijheid in Gelderland aan de hand van Nijkerkse gebeurtenissen.

Gastspreker: Anton van Renssen

De passie voor geschiedenis ontstond in 'de derde', bij meester Smit. De spannende verhalen die hij vertelde speelden we in de pauzes na.

De opleiding aan de journalistenschool was een opstap naar de geschiedenisstudie aan de Vrije Universiteit en dat een tussenstap naar een bestaan als freelance historisch onderzoeker en tekstschrijver dat inmiddels een periode van bijna 25 jaar omspant.

Mijn klanten zijn kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en universiteiten, stichtingen, maatschappelijke instellingen in de jeugdzorg en historische verenigingen.

Sinds 2016 ben ik voorzitter van de branchevereniging Ondernemers in Geschiedenis.

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

Korte Cursussen: Vacant

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109