EHBO

EHBO CURSUS

Wanneer?


Datum:
 07 oktober 2024 (E-learning)
Aantal lessen: E-learing + 6 avonden 

Lesavonden en tijden: 
06 november 2024 | 19.30 - 21.30 uur
13 november 2024 | 19.30 - 21.30 uur
20 november 2024 | 19.30 - 21.30 uur
27 november 2024 | 19.30 - 21.30 uur

Proefexamen: 04 december 2024
Examendatum: 11 december 2024

Waar?


De Bundel

Havenstraat 5a

3861 VS Nijkerk

Kosten?


Prijs € 245 p.p.

inclusief materiaalkosten

Inschrijving sluit op 07 oktober 2024

Start: bij bereiken minimaal aantal deelnemers


Minimaal aantal deelnemers: 6

Maximaal aantal deelnemers: 8

Elk jaar organiseert de vereniging een opleiding voor het behalen van het EHBO-diploma. In het najaar van 2024 start er weer een nieuwe cursus. Op woensdag 11 december is de examenavond.

De cursus start met een e-learning. Daarna zijn er 4 praktijkavonden (6, 13, 20 en 27 november) om het geleerde te oefenen (reanimatie, verbanden, benaderen slachtoffer, stabiele zijligging etc. etc.). Op woensdag 4 december is er een proefexamen en op woensdag 11 december dus het examen.

Wanneer u belangstelling heeft voor de cursus kunt u informatie opvragen bij het secretariaat. Voor adresgegevens zie het item contacten op de site van de EHBO-vereniging. Graag opgeven voor 7 oktober zodat je tijdig de e-learning in bezit hebt.

De avonden worden gegeven in Hulpverleningscentrum ‘de Bundel’, Havenstraat 5 in Nijkerk. De lestijden zijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Het examen wat afgenomen is conform de richtlijnen van het Oranje Kruis. Deze landelijke organisatie is belast met het opstellen van en naleving van de regels voor een geldig EHBO-diploma.


Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de cursus of een gedeelte daarvan. Het is zeker aan te raden om dat na te gaan bij jouw zorgverzekeraar. (zie onderstaande link) https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus


Uiteraard kun je van de EHBO-vereniging zo nodig een kwitantie krijgen om je cursusgeld te declareren.

De navolgende zaken zijn bij het cursusgeld inbegrepen:

  • Inschrijfgeld
  • Studiemateriaal
  • Verbandleer
  • Reanimatie / AED
  • Eerste Hulp aan kinderen
  • Examenkosten


De cursus wordt gegeven door ervaren docenten. Verder wordt er medewerking verleend door iemand vanuit de LOTUS (Landelijke Organisatie Tot Uitbeelding Slachtoffers).

Docent: Egbert Oosterhof

Het is leuk om voor het samenwerkingsverband Volksuniversiteit Nijkerk en EHBO Vereniging Nijkerk les te geven. In de EHBO cursussen kun je aan cursisten meegeven wat te doen en juist niet te doen bij ongelukken.


Natuurlijk is het goed om te leren wat je moet doen in levensbedreigende situaties zoals bij een reanimatie maar het is ook van groot belang om de juiste dingen te doen en een helpende hand te kunnen bieden bij minder ernstige situaties.


En ook al lijkt het in eerste instantie minder ernstig toch zijn er situaties denkbaar waarbij herkenning en tijdig handelen zeer belangrijk zijn zoals bijvoorbeeld bij de eerste tekenen van een CVA (hersenbloeding en -infarct).


Als chauffeur op de ambulance kom ik regelmatig tegen dat een goed opgeleide EHBO-er een belangrijke rol kan spelen. Een EHBO- of reanimatiecursus is een doe-cursus. Zeker is er een gedeelte theorie maar het gaat vooral om het oefenen. Op die wijze kun je dan in de praktijk vooral handelend optreden.


Er is een mooi EHBO-boek en bij de cursus hoort niet veel huiswerk . Gewoon (nog eens) doorlezen wat er behandeld is en na het behalen van het diploma als 'naslagwerk' te gebruiken.



Privacy policy

OK
unsplash