Engels

Engels

Wanneer?

Startdatum & Lestijden / Nijkerk
1e jaar (A0)- 28 oktober 2020/ 20.45 - 22.15 uur 

4e jaar (A2) - 7 oktober 2020 / 19.00 - 20.30 uur

Gevorderden / Conversatie  

6 oktober 2020 / 19.30 - 21.00 uur

Startdatum & Lestijden / Hoevelaken
1e jaar (A0)- geannuleerd


Waar?

Nijkerk

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)


Hoevelaken

Bibliotheek Hoevelaken

Meerveldlaan 22

3871 ED Hoevelaken


Kosten?

Prijs € 210,00 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 5


1e en 4e jaar:

Minimaal aantal deelnemers: 5

Maximaal aantal deelnemers: 8

8 cursisten = 22 lessen

7  of minder cursisten = 18 lessen


Gevorderden/Conversatie:
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aantal lessen:  18

Welcome!


Engels is al jaren een vertrouwde taal bij de Volksuniversiteit  Nijkerk. Voor het cursusjaar 2019-2020  bieden wij drie niveaus aan.

Een indicatie van onze taalniveau's kunt ook terugvinden op de hoofdpagina van de talen: klik hier


Engels 1e jaar (A0) - Nijkerk en Hoevelaken

Deze cursus is bestemd voor de beginner die weinig kennis heeft van de Engelse taal. In deze cursus leer je Engels zoals het gebruikt wordt in dagelijkse situaties. De nadruk ligt op luisteren en spreken, met aandacht voor cultuur, grammatica en uitbreiding van de woordenschat. Er wordt huiswerk gegeven voor 2 tot 3 uur per week.

 

De methode Fairway 1 brengt u op een plezierige manier in contact met de Engelse taal en wordt niveau A1 bereikt.

Bij het geïntegreerde tekst- en werkboek zitten 2 audio-cd’s. 

 

Engels 4e jaar (A2) - Nijkerk

Het vierde jaar Engels is geschikt voor mensen die al enige kennis van het Engels bezitten of afgelopen seizoen het 3e jaar Engels hebben gedaan bij de VUN. We gebruiken tijdens deze cursus de uitgave Fairway New II van uitgeverij Intertaal (ong. € 31,90 per boek).  


Engels conversatie (gevorderden) (A2/B1) - Nijkerk

Spreek je al een redelijk woordje Engels? Kun je werkwoorden in de tegenwoordige tijd en verleden tijd gebruiken? Misschien hapert het soms, of kom je even niet op een woord. Maar dat geeft niet. Kom naar de cursus Engels conversatie en ga aan de slag om met meer zelfvertrouwen  Engels te spreken en te werken aan je woordkennis, uitspraak en grammatica.


De lessen zijn op  niveau A2/B1. In de lessen spreken we alleen Engels. Een actieve en leuke manier om samen Engels te leren. You're welcome!

Belangrijk om te weten: De Engels conversatie (gevorderden) groep bestaat uit 18 lessen en en heeft maximaal 9 deelnemers. 


Algemeen

Ook al staat het plezier centraal bij het leren van een taal, toch wordt er verwacht dat u minimaal een een paar uur per week besteedt aan het leren van woordjes, het maken van oefeningen en het voorbereiden van opdrachten. Met deze investering in tijd zult u merken dat u de taal steeds beter begrijpt en beheerst.

In het seizoen 2019-2020 is er geen eerste en tweede jaar Engels gestart, dit is de reden voor de VUN om in 2020-2021 geen Engels 2e en 3e jaar aan te bieden.

Studieboeken


Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

1e jaar

Fairway NEW 1

9789462937826

€ 33,00

4e jaar

Fairway NEW 2

9789462937840

€ 33,00

Gevorderden / Conversatie

English Vocabulary in Use Pre-intermediate and Intermediate Book with Answers, fourth edition, juli 2017

9781316631713

€ 29,00

Uw docent(e): Femke Geerts

Engels 1e en 4e jaar Nijkerk

Er zijn honderden redenen om een andere taal te leren. Sommige cursisten willen met hun schoonzus kunnen praten als ze op bezoek is. Anderen willen de weg kunnen vragen op vakantie, als ze Route 66 zuidwaarts volgen door de States of op een narrow-boat door kanalen varen in Wales. Weer anderen willen het nieuws van CNN kunnen volgen, of eindelijk eens aan de buren vragen of ze de heg eens willen snoeien...

 

Voor elke cursist is de motivatie anders, en daar wil ik graag op inspelen. Daarbij vind ik het belangrijk om doelgericht te kijken naar eenieders wensen en niveau. Wat heb jij nodig om te bereiken waar je komen wilt? Hoe maken we het voor iedereen leuk?

 

Momenteel geef ik les op drie plekken; op een reguliere middelbare school, aan jonge spelers bij Ajax, en aan de Volksuniversiteit Nijkerk. Als je meer wilt weten, vraag het in de cursus! Hopelijk tot dan!


Femke zal het 1e en 4e jaar Engels in Nijkerk verzorgen voor de VUN. 

Uw docent(e): Eveline den Otter

Engels 1e jaar Hoevelaken

Na een periode in Michigan en Californië USA gewoond te hebben, was het voor mij een logische stap om Engels te gaan studeren.  Ik heb veel gereisd en als globetrotter heb ik ervaren dat een taal leren ook een kwestie is van DOEN: door veel te luisteren en te spreken. Fouten maken mag! Juist via Engels kun je in contact komen met anderen in deze wereld, info uitwisselen, social media, internet of op reis. Dat geeft kracht, plezier en voldoening.

Ik heb jarenlang lesgegeven in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heb ik cursussen verzorgd voor taaltrainingbureaus en IELTS toetsing gedaan voor buitenlanders die in Nederland (Engelstalig) wilden gaan studeren.


De laatste jaren heb ik veel tijd in Zuid Amerika doorgebracht en heb ik in de jungle van Peru Engelse les gegeven op een basisschool.


Engels heeft mij veel plezier gebracht, zo ook de afgelopen 3 jaar dat ik de Engelse lessen voor de Volksuniversiteit Hoevelaken heb verzorgd.

 

Reacties van cursisten VU Hoevelaken:

“I really enjoyed your lessons. They have a nice mixture of talking, watching video’s, grammar. It does not make it boring”.


“I have enjoyed all lessons. I think I have improved my English. The group is very nice. The homework is good to do. I will certainly continue the lessons.”

Uw docente: Ineke Rekveldt

Engels Gevorderden / Conversatie

Het wonderbaarlijke van een taal leren: ineens ontdek je zoveel nieuws: andere landen, mensen, boeken, muziek.


Voor mij opende zich een nieuwe wereld door het leren van andere talen. Geen wonder dus dat ik een taal ben gaan studeren. Engels, no question.


Mijn liefde voor de Engelse taal is altijd gebleven, ook al verliet ik jaren geleden het klaslokaal voor een loopbaan in HRM.


Mijn belangstelling voor lesgeven heb ik weer her-ontdekt. Sinds 2018 geef ik met veel plezier les aan de Volksuniversiteit Nijkerk.  Super om met de cursisten opnieuw die reis te maken en nieuwe dingen te ontdekken door het leren van een taal.