Engels

Engels

Wanneer?

Startdatum & Lestijden

ENGELS 1e jaar *

11 oktober 2022 | 19.30 - 21.00 uur 


ENGELS 2e jaar geannuleerd

ENGELS gevorderden/conversatie (B1) 

geannuleerd

* start gegarandeerd

Waar?

Nijkerk

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)Kosten?

Prijs € 220,00 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 5

Maximaal aantal deelnemers: 16

10 cursisten = 22 lessen

9  of minder cursisten = 18 lessen

Welcome!


Engels is al jaren een vertrouwde taal bij de Volksuniversiteit  Nijkerk. Voor het cursusjaar 2022-2023  bieden wij drie niveaus aan.

Een indicatie van onze taalniveau's kunt ook terugvinden op de hoofdpagina van de talen: klik hier


Engels 1e jaar

Deze cursus is bestemd voor de beginner die weinig kennis heeft van de Engelse taal. In deze cursus leer je Engels zoals het gebruikt wordt in dagelijkse situaties. De nadruk ligt op luisteren en spreken, met aandacht voor cultuur, grammatica en uitbreiding van de woordenschat. Er wordt huiswerk gegeven voor 2 tot 3 uur per week.

 

De methode Fairway 1 brengt u op een plezierige manier in contact met de Engelse taal en wordt niveau A1 bereikt.

Bij het geïntegreerde tekst- en werkboek zitten 2 audio-cd’s. 

 

Engels 2e jaar

We gaan verder waar we aan het einde van het eerste jaar zijn gebleven. 
Vroeger op school Engels gehad, maar is het weg gezakt? Dan zou instromen in het 2e jaar best een optie kunnen zijn. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.


Engels conversatie (gevorderden) (B1)

Spreek je al een redelijk woordje Engels? Kun je werkwoorden in de tegenwoordige tijd en verleden tijd gebruiken? Misschien hapert het soms, of kom je even niet op een woord. Maar dat geeft niet. Kom naar de cursus Engels conversatie en ga aan de slag om met meer zelfvertrouwen  Engels te spreken en te werken aan je woordkennis, uitspraak en grammatica.


De lessen zijn op  niveau A2/B1. In de lessen spreken we alleen Engels. Een actieve en leuke manier om samen Engels te leren. You're welcome!


Algemeen

Ook al staat het plezier centraal bij het leren van een taal, toch wordt er verwacht dat u minimaal een een paar uur per week besteedt aan het leren van woordjes, het maken van oefeningen en het voorbereiden van opdrachten. Met deze investering in tijd zult u merken dat u de taal steeds beter begrijpt en beheerst.

Studieboeken


Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

1e jaar

Fairway NEW 1

9789462937826

€ 33,00

2e jaar

Fairway NEW 1

9789462937826

€ 33,00

Gevorderden / Conversatie

Volgt


Uw docent(e): Annemarie Hurst - van Veldhuizen

Engels 1e jaar 

Na 8 jaar in Engeland gewoond te hebben, woon ik nu met mijn Engelse man en onze kinderen weer in Nederland.


In 2012 ben ik afgestudeerd als docente Engels en heb zowel Engelse als Nederlandse lessen gegeven. 

Ik heb in Engeland vooral Nederlands lesgegeven, maar mijn hart ligt bij de Engelse taal. De wereldtaal met prachtige vocabulaire, gezegdes en dialecten.


Ik geef met veel plezier les en hoop mijn enthousiasme voor de taal te kunnen overbrengen. Ik wil elke week een gezellige en interactieve les neerzetten waardoor je als cursist al gauw vertrouwd raakt met de Engelse taal.

Uw docent(e): Eveline den Otter

Engels 2e jaar & Engels gevorderden

Na een periode in Michigan en Californië USA gewoond te hebben, was het voor mij een logische stap om Engels te gaan studeren. Ik heb veelgereisd en als globetrotter heb ik ervaren dat een taal leren ook een kwestieis van DOEN: door veel te luisteren en te spreken. Fouten maken mag! Juist via Engels kun je in contact komen met anderen in deze wereld, info opdoen over landen, via sociale media, internet of op reis. Dat geeft plezier en voldoening!

Ik heb lesgegeven in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heb ik cursussen Engels verzorgd voor taaltraining bureaus, les gegeven aan de Volksuniversiteit Hoevelaken en English IELTS Testing gedaan voor buitenlanders die in Nederland wilden gaan studeren.

 

De laatste jaren heb ik veel tijd in Zuid-Amerika doorgebracht en heb ik in de jungle van Peru Engelse lesgegeven op een basisschool. In 2021 heb ik voor de Verenigde Naties op Aruba lesgegeven aan Venezolaanse vluchtelingen.

Engels heeft mij veel plezier gebracht.

 

Reacties cursisten:

“Ik heb echt genoten van je lessen. Ze hebben een mooie mix van praten, video's kijken,grammatica. Het maakt het niet saai".

“Ik heb genoten van alle lessen. Ik denk dat ik mijn Engels heb verbeterd. De groep is erg leuk. Het huiswerk is goed te doen. Ik ga zeker door met de lessen.”