Startdatum & Lestijden

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Minimaal aantal deelnemers: 8

10 of meer cursisten = 22 lessen

8  of 9 cursisten = 18 lessen

Welcome!

Engels is al jaren een vertrouwde taal bij de Volksuniversiteit  Nijkerk. Voor het cursusjaar 2019-2020  bieden wij drie niveaus aan.

Engels 1e jaar

Ook al staat het plezier centraal bij het leren van een taal, toch wordt er verwacht dat u minimaal een uur per week besteedt aan het leren van woordjes, het maken van oefeningen en het voorbereiden van opdrachten. Met deze investering in tijd zult u merken dat u de taal steeds beter begrijpt en beheerst.

We gebruiken Fairway NEW I van uitgeverij Intertaal (ong. € 31,90 per boek ). Fairway NEW I is een tekst- en werkboek  dat gebundeld is in 1 uitgave. Praktisch en overzichtelijk!

Engels 3e jaar

Het derde jaar Engels is geschikt voor mensen die al enige kennis van het Engels bezitten of afgelopen seizoen het 2e jaar Engels hebben gedaan bij de VUN. We gebruiken tijdens deze cursus de uitgave Fairway New II van uitgeverij Intertaal (ong. € 31,90 per boek).

Engels gevorderden / Conversatie

Spreek je al een redelijk woordje Engels? Kun je werkwoorden in de tegenwoordige tijd en verleden tijd gebruiken? Misschien hapert het soms, of kom je even niet op een woord. Maar dat geeft niet. Kom naar de cursus Engels conversatie en ga aan de slag om met meer zelfvertrouwen  Engels te spreken en te werken aan je woordkennis, uitspraak en grammatica.

De lessen zijn op  niveau A2/B1. In de lessen spreken we alleen Engels. Een actieve en leuke manier om samen Engels te leren. You're welcome!

Algemeen

In het seizoen 2018-2019 is er geen eerste jaar Engels gestart, dit is de reden voor de VUN om in 2019-2020 geen Engels 2e jaar aan te bieden.

Studieboeken

Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Boek

1e jaar

Fairway NEW 1

3e jaar

Fairway NEW 2

Gevorderden / Conversatie

English Vocabulary in Use Pre-intermediate and Intermediate Book with Answers, fourth edition, juli 2017

Uw docent(e): Femke Geerts

Engels 1e en 3e jaar

Femke Geerst geeft al weer een aantal jaar les o.a. op het corderius college in Amersfoort en komt dit seizoen het 1e en 3e jaar Engels verzorgen voor de VUN.

Uw docente: Ineke Rekveldt

Engels Gevorderden / Conversatie

Het wonderbaarlijke van een taal leren: ineens ontdek je zoveel nieuws: andere landen, mensen, boeken, muziek.

Voor mij opende zich een nieuwe wereld door het leren van andere talen. Geen wonder dus dat ik een taal ben gaan studeren. Engels, no question.

Mijn liefde voor de Engelse taal is altijd gebleven, ook al verliet ik jaren geleden het klaslokaal voor een loopbaan in HRM.

Mijn belangstelling voor lesgeven heb ik weer her-ontdekt. Sinds 2018 geef ik met veel plezier les aan de Volksuniversiteit Nijkerk.  Super om met de cursisten opnieuw die reis te maken en nieuwe dingen te ontdekken door het leren van een taal.

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

Korte Cursussen: Vacant

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109