Startdatum & Lestijden

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Hoevelaken

Bibliotheek Hoevelaken

Meerveldlaan 22

3871 ED Hoevelaken

Minimaal aantal deelnemers: 5

10 cursisten = 22 lessen

9  of minder cursisten = 18 lesse

Welcome!

Engels is al jaren een vertrouwde taal bij de Volksuniversiteit  Nijkerk. Voor het cursusjaar 2022-2023  bieden wij drie niveaus aan.

Een indicatie van onze taalniveau's kunt ook terugvinden op de hoofdpagina van de talen: klik hier

Engels 1e jaar

Deze cursus is bestemd voor de beginner die weinig kennis heeft van de Engelse taal. In deze cursus leer je Engels zoals het gebruikt wordt in dagelijkse situaties. De nadruk ligt op luisteren en spreken, met aandacht voor cultuur, grammatica en uitbreiding van de woordenschat. Er wordt huiswerk gegeven voor 2 tot 3 uur per week.

De methode Fairway 1 brengt u op een plezierige manier in contact met de Engelse taal en wordt niveau A1 bereikt.

Bij het geïntegreerde tekst- en werkboek zitten 2 audio-cd’s.

Engels 2e jaar

We gaan verder waar we aan het einde van het eerste jaar zijn gebleven.
Vroeger op school Engels gehad, maar is het weg gezakt? Dan zou instromen in het 2e jaar best een optie kunnen zijn. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Engels conversatie (gevorderden) (B1)

Spreek je al een redelijk woordje Engels? Kun je werkwoorden in de tegenwoordige tijd en verleden tijd gebruiken? Misschien hapert het soms, of kom je even niet op een woord. Maar dat geeft niet. Kom naar de cursus Engels conversatie en ga aan de slag om met meer zelfvertrouwen  Engels te spreken en te werken aan je woordkennis, uitspraak en grammatica.

De lessen zijn op  niveau A2/B1. In de lessen spreken we alleen Engels. Een actieve en leuke manier om samen Engels te leren. You're welcome!

Belangrijk om te weten: De Engels conversatie (gevorderden) groep bestaat uit 18 lessen en en heeft maximaal 9 deelnemers.

Algemeen

Ook al staat het plezier centraal bij het leren van een taal, toch wordt er verwacht dat u minimaal een een paar uur per week besteedt aan het leren van woordjes, het maken van oefeningen en het voorbereiden van opdrachten. Met deze investering in tijd zult u merken dat u de taal steeds beter begrijpt en beheerst.

In het seizoen 2019-2020 is er geen eerste en tweede jaar Engels gestart, dit is de reden voor de VUN om in 2020-2021 geen Engels 2e en 3e jaar aan te bieden.

Studieboeken

Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Boek

1e jaar

Fairway NEW 1

2e jaar

Fairway NEW 1

Gevorderden / Conversatie

Volgt

Uw docent(e): Annemarie Hurst - van Veldhuizen

Engels 1e,  4e jaar en conversatie  Nijkerk

Na 8 jaar in Engeland gewoond te hebben, woon ik nu met mijn Engelse man en onze kinderen weer in Nederland.

In 2012 ben ik afgestudeerd als docente Engels en heb zowel Engelse als Nederlandse lessen gegeven.

Ik heb in Engeland vooral Nederlands lesgegeven, maar mijn hart ligt bij de Engelse taal. De wereldtaal met prachtige vocabulaire, gezegdes en dialecten.

Ik geef met veel plezier les en hoop mijn enthousiasme voor de taal te kunnen overbrengen. Ik wil elke week een gezellige en interactieve les neerzetten waardoor je als cursist al gauw vertrouwd raakt met de Engelse taal.