Italiaans

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Minimaal aantal deelnemers: 5

8 cursisten = 22 lessen

7 of minder cursisten = 18 lessen

Ciao Tutti!

Al enige jaren  bieden wij de taalcursus Italiaans aan. Een uitdagende taal volgens  de cursisten.  Wij bieden  in het cursusjaar 2020 - 2021, 3 niveaus aan.

Een indicatie van onze taalniveau's kunt ook terugvinden op de hoofdpagina van de talen: klik hier

Italiaans 1e jaar (A0)

De cursus is bedoeld voor beginners, mensen die niets of weinig aan deze taal hebben gedaan. Kortom, ideaal om kennis te maken met deze muzikale, Romaanse taal. De methode van Allegro wordt gebruikt die is afgestemd op volwassenen. Er worden veel voorkomende situaties behandeld in deze methode. Het accent ligt op het spreken maar ook de luister-, lees– en schrijfvaardigheid zullen aandacht krijgen.

Italiaans 2e jaar (A1)

Deze cursus is het vervolg op de cursus Italiaans 1e jaar, maar ook mensen die al kennis hebben gemaakt met de Italiaanse taal zijn van harte welkom. Ook dit jaar zal het accent op het spreken liggen, maar ook luisteren, lezen, grammatica en schrijven komen aan bod. We gaan verder met het boek Allegro 1 vanaf hoofdstuk 7 waar we het eerste jaar ook mee gewerkt hebben.

Italiaans Gevorderden / Conversatie (A2/B1)

Deze cursus is voor iedereen die als een aantal jaar (minimaal 5 jaar) italiaans volgen. We werkenmet het boek Allegro 2 maar ook met Cuisine & Arte.  Deze cursisten hebben al een behoorlijke basis opgedaan en we gaan steeds dieper in op grammatica, schrijven, lezen en luisteren. Naast werken uit het boek worden  samen artikelen gelezen en besproken, filmpjes bekeken, aanvullende grammatica oefeningen gemaakt en we schrijven zelf korte verhalen die we voorlezen tijdens de les.

Heeft u een behoorlijke kennis van het Italiaans? Dan kunt u instromen na overleg met onze docente/cursuscoördinator.

Studieboeken

Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Boek

978.94.6030.7980

Uw docente: Maria Paola Ferraris
native speaker

Mijn naam is Maria Paola. Ik ben in Vercelli geboren, een kleine en charmante stad in het noordwestern van Italië.

Ik ben meer dan twintig jaar Italiaans lerares op de italiaanse openbare school geweest.

Nu woon ik al drie jaar gelukkig hier in Nederland en leer ik mijn mooie taal met dezelfde passie. Drie jaar geleden ben ik Italiaanse les gaan geven op de Volksuniversiteit van Amersfoort en sinds twee jaar ook bij de VUN.

Ik vind het leuk om mijn ervaring naar VU Nijkerk te brengen!

VUN |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109