Duits

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Minimaal aantal deelnemers: 8

10 of meer cursisten = 22 lessen

8  of 9 cursisten = 18 lessen

Willkommen!

Duits is een vast onderdeel van ons  aanbod taalcursussen. In oktober 2019 starten we weer met de cursussen Duits.

Duits 1e jaar

De beginnende cursist mag van de cursus verwachten dat het zelfvertrouwen om Duits te spreken, lezen en schrijven wordt versterkt en dat er tijdens de lessen een ontspannen sfeer is. Er zal natuurlijk aandacht besteed worden aan de grammatica, omdat dat nu eenmaal noodzakelijk is voor het correct spreken in het Duits. Verder zal er nóg meer aandacht besteed gaan worden aan de spreekvaardigheid in het Duits.

Uit de afgelopen cursusseizoenen is gebleken dat daar behoefte aan is. Na afloop van de cursus kan de cursist zich behoorlijk redden met de Duitse taal tijdens een verblijf in een land waar Duits gesproken wordt.

Duits 2e jaar

In het tweede jaar gaan we verder waar we gebleven zijn aan het einde van het eerste jaar. De opgedane kennis in het eerste jaar gaan we verder uitbreiden en ook nu is er weer een goede balans tussen spreken, lezen en schrijven.  Wilt u instromen in het tweede jaar? Dat kan in overleg met de docent. Hiervoor kunt u per mail contact opnemen met Coby de Witte cursuscoördinator talen van de VUN (zie gegevens onder aan deze pagina).

Algemeen

Zonder eigen studie-inbreng in de vorm van huiswerkopdrachten zal er geen maximaal rendement uit de cursus gehaald kunnen worden. De verwachting is dat de gemiddelde studiebelasting per les 1,5  tot 2 uur zal bedragen.

Er wordt gewerkt met de methode "Deutsch A1, Bitte!?". Deze methode bestaat uit een cursusboek  en werkboek in één. Vergeet u niet z.s.m. de boeken te bestellen zodra u een bevestiging krijgt dat de cursus doorgaat!

Wilt u bijvoorbeeld weten wat een  mooie Duitse vertaling is van het woord "lollie", wilt u meer zelfvertrouwen ontwikkelen om  u in het Duits goed verstaanbaar te maken of wilt u gewoon eens aan de Duitse taal "ruiken"?   Schrijf u dan nu in voor deze uitgebreide taalcursus want er is maximaal plek voor 16 deelnemers!

Studieboeken

Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Boek

1e jaar

Deutsch A1, Bitte!?

2e jaar

Deutsch im Tourismus A2

Uw docent: Wim Jagt

Mijn naam is Wim Jagt. Ik ben bevoegd docent Engels en Duits 2e graads.

De opleiding heb ik aan de Nijmeegse Hogeschool Interstudie gevolgd. Na de Lerarenopleiding heb ik in het voortgezet onderwijs gewerkt; daarnaast  heb ik in de avonduren Engels en Duits  gedoceerd aan volwassenen en ondersteunende lessen verzorgd bij particulieren.

Tegenwoordig ben ik als docent werkzaam in het – toeristisch – beroepsonderwijs.  De moderne vreemde talen spelen daarbij een relevante rol ; de Duitse ‘Sprache’  is voor Nederlanders een belangrijke taal. Denkt u maar aan de vele Nederlandse toeristen die naar Duitsland met vakantie gaan en aan de talloze Duitse vakantiegangers (met hun €uro’s) die ons land bezoeken!

Bij de VUN krijgt u de mogelijkheid de Duitse taal op diverse vaardigheden te beleven;  ik denk daarbij aan lezen en luisteren, maar ook  op mondeling gebied kunt u zich straks in een conversatie in grote lijnen verstaanbaar maken; hoe mooi is dat? Uiteraard komt de grammatica aan bod, maar hier wordt niet specifiek de nadruk op gelegd. Het verwerven van de woordenschat is bij welke taal dan ook van groot belang, want de algemene boodschap moet immers overkomen.

De slogan “Leren is VUN” zullen we samen waarmaken ! Bis bald.

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

Korte Cursussen: Vacant

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109