Duits

Duits

Wanneer?

Startdatum & Lestijden

1e jaar (A0) - 28 oktober 2020 / 19.00 - 20.30 uur

2e jaar (A1) -  28 oktober 2020 /  20.45 -22.15 uur

Geannuleerd


Waar?


Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Kosten?


Prijs € 210,00 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 5

Maximaal aantal deelnemers: 8

8 cursisten = 22 lessen

7 of minder cursisten = 18 lessen

Willkommen!


Duits is een vast onderdeel van ons  aanbod taalcursussen. In oktober 2020 starten we weer met de cursussen Duits. Een indicatie van onze taalniveau's kunt ook terugvinden op de hoofdpagina van de talen: klik hier


Duits 1e jaar (A0)

De beginnende cursist mag van de cursus verwachten dat het zelfvertrouwen om Duits te spreken, lezen en schrijven wordt versterkt en dat er tijdens de lessen een ontspannen sfeer is. Er zal natuurlijk aandacht besteed worden aan de grammatica, omdat dat nu eenmaal noodzakelijk is voor het correct spreken in het Duits. Verder zal er nóg meer aandacht besteed gaan worden aan de spreekvaardigheid in het Duits.


Uit de afgelopen cursusseizoenen is gebleken dat daar behoefte aan is. Na afloop van de cursus kan de cursist zich behoorlijk redden met de Duitse taal tijdens een verblijf in een land waar Duits gesproken wordt.


Duits 2e jaar (A1)

In het tweede jaar gaan we verder waar we gebleven zijn aan het einde van het eerste jaar. De opgedane kennis in het eerste jaar gaan we verder uitbreiden en ook nu is er weer een goede balans tussen spreken, lezen en schrijven.  Wilt u instromen in het tweede jaar? Dat kan in overleg met de docent. Hiervoor kunt u per mail contact opnemen met Coby de Witte cursuscoördinator talen van de VUN (zie gegevens onder aan deze pagina).

Algemeen

Zonder eigen studie-inbreng in de vorm van huiswerkopdrachten zal er geen maximaal rendement uit de cursus gehaald kunnen worden. De verwachting is dat de gemiddelde studiebelasting per les 1,5  tot 2 uur zal bedragen.


Er wordt gewerkt met de methode "Deutsch A1, Bitte!?". Deze methode bestaat uit een cursusboek  en werkboek in één. Vergeet u niet z.s.m. de boeken te bestellen zodra u een bevestiging krijgt dat de cursus doorgaat!


Wilt u bijvoorbeeld weten wat een  mooie Duitse vertaling is van het woord "lollie", wilt u meer zelfvertrouwen ontwikkelen om  u in het Duits goed verstaanbaar te maken of wilt u gewoon eens aan de Duitse taal "ruiken"?   Schrijf u dan nu in voor deze uitgebreide taalcursus want er is maximaal plek voor 16 deelnemers!

Studieboeken


Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

1e jaar

Deutsch A1, Bitte!?

9789077977002

€ 37,91

2e jaar

Deutsch im Tourismus A2

9789077977033

€ 39,95

Uw docent: Wim Jagt

Mijn naam is Wim Jagt. Ik ben bevoegd docent Engels en Duits 2e graads.

De opleiding heb ik aan de Nijmeegse Hogeschool Interstudie gevolgd. Na de Lerarenopleiding heb ik in het voortgezet onderwijs gewerkt; daarnaast  heb ik in de avonduren Engels en Duits  gedoceerd aan volwassenen en ondersteunende lessen verzorgd bij particulieren.

 

Tegenwoordig ben ik als docent werkzaam in het – toeristisch – beroepsonderwijs.  De moderne vreemde talen spelen daarbij een relevante rol ; de Duitse ‘Sprache’  is voor Nederlanders een belangrijke taal. Denkt u maar aan de vele Nederlandse toeristen die naar Duitsland met vakantie gaan en aan de talloze Duitse vakantiegangers (met hun €uro’s) die ons land bezoeken!


Bij de VUN krijgt u de mogelijkheid de Duitse taal op diverse vaardigheden te beleven;  ik denk daarbij aan lezen en luisteren, maar ook  op mondeling gebied kunt u zich straks in een conversatie in grote lijnen verstaanbaar maken; hoe mooi is dat? Uiteraard komt de grammatica aan bod, maar hier wordt niet specifiek de nadruk op gelegd. Het verwerven van de woordenschat is bij welke taal dan ook van groot belang, want de algemene boodschap moet immers overkomen.


De slogan “Leren is VUN” zullen we samen waarmaken ! Bis bald.

Postadres:

VUN |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109


© VUN 2020

DE VUN


De vrijwilligers van de VUN willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.


Bij de VUN staat het plezier in het leren en jezelf ontwikkelen voorop. Onze cursussen en lezingen worden in een ontspannen sfeer gegeven.


CONTACT


Vragen over onze cursussen of lezingen?


Taalcursussen: Coby de Witte

Korte Cursussen Nijkerk: Vacant
Lezingen & Specials: Yvonne Loman

Korte cursussen & Lezingen in Hoevelaken: Anneloes Fokkema


Voor overige zaken kunt u contact opnemen met onze secretaris: Annie Lausberg


Telefoon: 06 - 22 37 21 19


Wij zijn allen vrijwillgers, het kan daardoor voorkomen dat de telefoon/mail niet direct of per omgaande beantwoord kan worden. Wij rekenen op jullie begrip!

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?


Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een e-mail met een link om de aanmelding te bevestigen.