Spaans

Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk

Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Minimaal aantal deelnemers: 8

10 of meer cursisten = 22 lessen

8  of 9 cursisten = 18 lessen

Bienvenida!

Spaans is niet meer weg te denken uit ons cursusaanbod.   Voor het cursusseizoen 2019 - 2020 bieden wij  wederom 4 niveaus aan!

Spaans 1e jaar

Deze cursus is bedoeld voor beginners, voor mensen die niets of heel weinig aan deze taal hebben gedaan. In deze cursus leert u Spaans zoals het wordt gebruikt in de dagelijkse situaties. De nieuwe methode van Con Gusto (met plezier) behandelt verschillende, voorkomende situaties maar ook andere vaardigheden zoals luisteren, lezen, schrijven, spreken en FIESTA!

Spaans 2e jaar

Deze cursus is het vervolg op de cursus Spaans 1e jaar, maar ook mensen die al kennis hebben gemaakt met de Spaanse taal zijn van harte welkom. We werken met de methode Con Gusto. Deze methode behandelt verschillende thema’s die gerelateerd zijn aan deze wereldtaal.

Spaans 3e jaar

Het vervolg op het 2e jaar Spaans. Voor deze cursus dient u een behoorlijke kennis van de Spaanse taal te hebben. We spreken voornamelijk Spaans. Instromen is uiteraard mogelijk  na overleg met onze docente.  In deze lessen werken wij met de methode Con Gusto 2.

Spaans Gevorderden

Bij deze cursus  ligt de nadruk op conversatie. We spreken alleen maar Spaans, ondersteund door artikelen uit Spaanse tijdschriften over cultuur, muziek, literatuur, films, etc. Het niveau van deze groep is zeer hoog. Instromen kan na overleg met de docente

Instromen of twijfelt u over uw niveau?

Neem dan contact op met Coby de Witte, cursuscoördinator talen. Zij kan in overleg met de docente kijken in welke groep jij het beste aansluiting zal vinden.

Studieboeken

Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Boek

1e en 2e jaar

Con Gusto 1 tekstboek

978.94.6293.4474

Con Gusto 1 werkboek

978.94.6030.1223

3e jaar

Con Gusto 2 tekstboek

978.94.6030.1247

Con Gusto 2 werkboek

978.94.6030.1254

Gevorderden

tekstboek volgt

werkboek volgt

Uw docente: Julieta Castro Cook
native speaker

Mijn naam is Julieta. Ik ben in Juárez in de provincie Chihuahua geboren. Dat is een grote stad in het noorden, tegen de grens van Mexico en Amerika. In de stad is er een gemengde cultuur, wij noemen dat ‘Tex-Mex’ (Texas en Mexico). De verschillende culturen maken de stad bijzonder.

Ik had in Juárez een school waar Spaanse en Engelse les werd gegeven door 15 docenten. Wij gaven voornamelijk les aan zakenmensen.

Tijdens een vakantie  in Frankrijk onmoette ik mijn man Peter (Nederlander) en circa 12 jaar geleden ben ik naar Nederland geëmigreerd.  Een vriendin nam me mee naar de Spaanse les die zij gaf. Toen zij stopte met lesgeven heb ik dat overgenomen. Nog steeds geef ik met veel pleizer Spaanse les aan volwassenen en kinderen. De passie  die ik voor deze taal heb breng ik graag over aan anderen.

In Nijkerk geef ik al jaren les aan de VUN. Naast het leren van de taal hou ik van een ontspannen  sfeer tijdens de lessen.

De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.

Korte Cursussen: Vacant

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109